6
LOK
19.00
KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

Union Plaani - KJP   3 - 1

Heinola, Urheilupuisto TN

Heinola jyräsi pimeällä lisäajalla

KJP:n viides voitto putkeen jäi perjantaina haaveeksi jalkapallon Kolmosessa. Ennakko-odotuksiin nähden ehkä jopa hieman alakanttiin esiintynyt Heinolan Union Plaani oli kotonaan Urheilupuiston huonoissa iltavaloissa ja koleassa syysillassa pelätyn vahva niin, että mustapaidat poistuivat kauden viimeisestä vierasottelustaan tappio niskassaan maalein 3-1 (1-0).

KJP:n edellisestä tappiosta toki ehtikin vierähtää hyvä tovi, sillä pisteittä joukkue oli jäänyt tätä ennen viimeksi 19. elokuuta kotonaan.

Plaani johti Reippaasta tutun Rene Bisterin avauspuolikkaan viime hetkillä tulleella maalilla lähes koko toisen puoliajan. KJP:llä oli kyllä tilanteita, mutta tulosta saatiin odottaa 88. minuutille, jolloin edellisestä pelistä puuttunut Tiitus Mäkinen täräytti maalinedusruuhkasta pelin tasoihin ja nostatti hetkeksi toiveita kuudennesta peräkkäisestä tappiottomasta pelistä.

Ei maalista tulikin maali

Vaikka myöhäinen tasoitus olisi voinut päästää ajatuksen karkuun, KJP:lle ei käynyt niin, vaan joukkue lähti hakemaan jopa täyttä pistepottia.

Tähän nähden ottelu ratkesi nololla tavalla. Plaanin Olle Sälpäkivi heitti osittain epäonnistuneen keskityksen KJP:n maalille. Pallo tipahti takatolpan juureen ja kimposi siitä maalivahti Mikko Yrjölän käsiin, mutta avustava erotuomari Joni Juntto liputti tilanteen maaliksi ja väitti pallon tulleen ulos takaraudasta.

- Se oli karmea liputus, sillä pallo ei missään nimessä ollut maalissa. Kun se kuitenkin maaliksi merkittiin, meidän oli pakko laittaa kaikki peliin ja nostaa niin paljon kuin pystyttiin. Sitten heilahti vielä se kolmas maali, KJP:n päävalmentaja Esa Udd kertasi.

Oman lisämausteensa pelaamiseen ja varmaan myös tuomarointiin heittivät Urheilupuiston valot, jotka on kaikkea muuta kuin lajinomaisesti suunnattu suoraan alas. Näin ollen kentän keskelle jää isohko musta alue, eikä lukseja ole liikaa muuallakaan.

Plaani osaa lisäksi myös vastustajan psyykkauksen taidon. Kotijoukkueen pukukoppi oli muutaman kymmenen metrin päässä kentästä jäähallissa.

- Meidät kävelytettiin kopille ja takaisin ehkä jopa 500 metriä, ja pilkkopimeässä, Udd siunaili.

Päävalmentaja myönsi, ettei peli ollut kummaltakaan mitään kaunista futista, vaan tyypillistä loppukauden rouhimista.

- Eihän tässä panosta ollut, kun kumpikaan ei nouse eikä putoa. Tilanteisiin nähden oikea lopputulos olisi mielestäni ollut 1-1, Udd sanoi.

Yrjölältä hyvä peli

KJP oli matkassa kokolailla tämän hetken parhaalla kokoonpanollaan. Maalilla aloitti ensimmäistä kertaa kaudella nuori Mikko Yrjölä, joka hoiti tonttinsa erittäin mallikkaasti ottaen muutamia maalin hajuisia paikkoja varmasti haltuun.

Alakerrassa Udd osasi varautua Plaanin isoihin palloihin, joten toisena laitapakkina pelasi pääpelivoimainen Otto Haimi.

KJP teki neljä vaihtoa, joista kaksi loukkaantumisten takia. Niin Niko Nakari kuin Jan Rytilahtikin piti vaihtaa jalkaan käyneiden tilanteiden vuoksi. Kentälle otettiin muun muassa vähemmän tositoimissa nähty Christopher Orjiako, joka korvasi Rytilahden.

- Paikkoja Chrisille ei oikein siunaantunut, mutta vahvasti hän väänsi kentällä oloaikansa Plaanin kiekkopakkeja vastaan, päävalmentaja kehaisi.

Kolea iltavalopeli aloitti Kolmosen toiseksi viimeisen kierroksen. Sarja pannaan pakettiin 14.10., jolloin KJP siirtyy jälleen Sarkolan tekonurmelle isännöimään Kultsua. Valoja ei sentään tarvita, sillä peli alkaa jo totuttuun tapaan kello 14.

- Markku Lintula -


KJP: Mikko Yrjölä, Otto Haimi, Ville Majander, Joosua Erjanko, Atte Aarnivirta (73. Artturi Mannonen), Riku Venäläinen, Jan Rytilahti (77. Christopher Orjiako), Jussi Lanu, Tiitus Mäkinen, Khalid Kaddouri (46. Roni Polat), Niko Nakari (63. Lukas Spiring).Niko Nakaria otettiin rankkarialueella pariin kertaan tavalla, josta olisi voinut pillikin soida. Rankkaria ei tälläkään kertaa nähty, mutta nähtiin sentään haamumaali, jota ei tehty.


Christopher Orjiako pärjäsi fyysisesti isoa kotijoukkuetta vastaan, mutta vetopaikkoihin mies ei tällä kertaa päässyt.


Tiitus Mäkinen tälläsi maalinedusruuhkasta KJP:n tasoituksen. Pelikello kävi 88. minuuttia, joten hetken peli haiskahti tasapeliltä.


Pari puoliaikaa ennen Heinolaa pelannut Mikko Yrjölä oli KJP:n maalilla erinomainen.


Jussi Lanu yrittää pitää pallon omilla heinolalaisten puristuksessa.

#meidänkjp#unelmienjalkapallokenttä#visitkouvola#kouvola#urheilukaupunki
#KJP #montajoukkuettayksiseura #kouvolanjalkapallo #kaakonkolmonen #futiskouvola #kouvolanjalkapalloonkjp

Tilastot
Union Plaani

3 - 1

(1-0)
45'MaaliBister Rene
88'MaaliMäkinen Tiitus
93'MaaliSälpäkivi Olle
94'MaaliVahekoski Eetu

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KJP - Kouvolan Jalkapallo

Savonkatu 23, 2 krs.

45100 Kouvola


Toimisto avoinna:

sopimuksen mukaan
toimisto@kouvolanjalkapallo.fi


Y-tunnus: 2874407-9


Pankkiyhteys
BIC    OKOYFIHH
IBAN  FI28 5750 0120 3352 20