12
MAA
16.30
KJP Miehet Edustus, Miesten Suomen Cup

Kumu - KJP   2 - 5

Kotka, Arto Tolsa Areena

KJP:n ulkoavaus cupissa sunnuntaina

KJP ja Kumu matkaavat Kotkaan selvittelemään välejään jalkapallon Suomen cupissa. Jos luvattu lumipyry toteutuu, pallo voi olla välillä kateissa.

Kotimainen jalkapallokausi pyörii jo Suomen cupin otteluiden voimin, vaikka ikkunasta ulos vilkaisten muuta luulisikin. Kouvolan joukkueista peräti kolme avaa ulkokautensa sunnuntaina, mutta pelejä nähdäkseen on köröteltävä hyvän matkaa etelää kohti. Lehtomäessä vastassa on lumikenttien kutsu, eikä Hyypiä-areenan koko riitä virallisiin otteluihin.

Suomen cupin kuutoskorissa arpa heitti Kouvolan KJP Edustuksen vastustajaksi sarjaporrasta alempana Nelosessa pelaavan Kumun. Paikallisherkkua ei olosuhde- ja säästösyistä kuitenkaan siis tarjoilla Kouvolassa, vaan Kotkassa Arto Tolsa -areenalla, jossa kouvolalaiset marssivat avaukseen 12.3.2023 sunnuntaina klo 16.30.

Liigapaikkakunnalla kentän lämmitys on sentään itsestään selvä asia, ja Tolsalla cupia urakoidaan enemmänkin. Ennen Kumun ja KJP:n vääntöä jatkopaikasta pelaavat MyPa ja HaPK, Kolmosen lohkon viime kauden kärkipari, ja ensi viikolla muun muassa FC Loviisa vie kotipelinsä Kultsua vastaan Kotkaan.

Kumu tulee nopeasti

Kumu taisteli viime kaudella noususta Kolmoseen kalkkiviivoille asti, mutta lopulta nousupaikan nappasi viimeisten kierrosten thrillereissä perinteinen Kotkan Jäntevä. Esa Inkilän valmentamassa Kumussa suurin osa pelaajista on KJP:lle tuttuja, sama toimii tietenkin myös toisin päin.

- Meille sunnuntain peli on kauden ensimmäinen, mutta Kumu on pelannut ainakin kaksi harjoituspeliä. Näin niistä toisen Haminaa vastaan, ja joukkueella on nopeat laidat ja nopea kärki. Ne täytyy huomioida, mutta muutoin luotamme omaan tekemiseen, KJP:n päävalmentaja Esa Udd laskee.

Vaikka KJP:llä ei ole takanaan ottelun ottelua sitten lokakuun, hyvä pelaajatilanne on mahdollistanut harjoituksissa pelaamisen täysillä miehistöillä, 11 vastaan 11.

- On hienoa päästä ulos ja tositoimiin katsomaan, miten ollaan tähän asti asioita sisäistetty. Tosin keli Kotkassa saattaa sunnuntaina olla todella luminen, joten otteluun vaikuttaa suurelti myös se, miten joukkueet hallitsevat olosuhteet, Udd muistuttaa.

Riittävä rinki

KJP:llä on tässä vaiheessa koossa 35 sopimuspelaajan nippu. Muutaman harmillisen lopettamisen vastapainoksi porukkaan on tullut suuremmin etsimättäkin myös mielenkiintoisia täydennyksiä.

- Jos cupista on menestystä luvassa, otamme sen vastaan. Rinki on nyt riittävän iso kestämään myös isompaa ottelurasitusta. Pelitapamme tulee alkavalla kaudella muuttumaan jonkin verran, mitä on harjoituksissa hierottu ja höylätty todella paljon, Esa Udd paljastaa.

Uuden sisäänajoa helpottaa aina osaltaan, että joukkueen runko tuntee toisensa, vaikka systeemit vaihtuisivatkin. KJP:n kokeneiden ja toisaalta vuotta kokeneempien nuorten määrä pysyi hyvänä, mutta myös uudet miehet on kuitenkin otettu hyvin ja kiinnostuneena vastaan.

KJP on tulokkaiden myötä nyt myös kansainvälinen nippu, harjoituksissa kuuluu englantia ja käännöskone ahertaa.

Oleksandr Levchenko muutti Kuusankoskelle Ukrainassa riehuvaa sotaa pakoon. 18-vuotias pelimies pystyy pelaamaan niin alakerrassa kuin keskikentälläkin. Ammattikorkeakoulussa opiskeleva nigerialainen Chris Orjiako on puhdas kärki ja todella vahvana potentiaalinen target puolustuksen sitojaksi. Vaimon töiden myötä seudulle tullut Viron Jaagup Harju on kolmikosta kokenein ja pelipaikaltaan puolustaja.

- Kolmikosta Jaagup on cupin pelin aikana Virossa, mutta Sasha ja Chris ovat mukana, Udd sanoo.

Jäntevä avaa sarjan

Cup on ennustamaton kauden lisämauste, joka viime kaudella ainakin KJP:n vinkkelistä sekä antoi että otti. Pääpaino tekemisessä on siksi luonnostaan sarjassa, joka näyttää tänä vuonna ohjelmaltaan järkevältä.

Huhti-, heinä- ja lokakuussa KJP pelaa kaksi ottelua kunakin, jolloin touko-kesäkuulle kuten myös elo-syyskuulle jää kummallekin 4+4 peliä.

Itäisen Kolmosen B-lohkossa on peräti viisi joukkuetta Kymenlaaksosta, neljä Etelä-Karjalasta, kaksi Etelä-Savosta ja yksi Heinolasta. Matkat eivät joukkuetta puuduta, ja paikallispelejäkin on luvassa mukavasti.

KJP:n kausi käynnistyy 19. huhtikuuta kotipelillä Kotkan Jäntevää vastaan. Vappuaaton aattona eli 29.4. mustapaidat matkaavat Saviniemeen MyPan vieraaksi. Kun kyseessä on ”rento” lauantai, ottelussa voi olla jopa karnevaalitunnelmaa.

Kun lohkoon putosi kaksi porukkaa Kakkosesta (PeKa ja LaPa), Hamina ei noussut ylemmäs, mutta Jäntevä tuli Nelosesta, tusina oli siinä määrin onnekkaasti täynnä, että perinteisesti vauhtia ja vaarallisia tilanteita tarjoillut Savonlinnan-reissu on poistunut pelilistalta. STPS on toisessa lohkossa, mitä tuskin Kouvolassa suuremin matkan takia harmitellaan.

- Markku Lintula -


Viime vuoden kotiavauksessa Sarkolassa KJP väänsi Haminaa vastaan lumipenkkojen välissä, mutta sunnuntaina Otto Haimi ja kumppanit saattavat joutua pelaamaan sankassa lumituiskussa.


Suomen cupissa nähtiin Lehtomäessä kummia viime kaudella. Oskari Nurminen karkasi tekemään 3-0-maalin jo 26 minuutin kohdalla, mutta sitten Salon Pallo pani ison vaihteen päälle ja voitti 6-3.

#meidänkjp #unelmienjalkapallokenttä #visitkouvola #kouvola #urheilukaupunki #KJP #montajoukkuettayksiseura #kouvolanjalkapallo#kaakonkolmonen #futiskouvola #kouvolanjalkapalloonkjp #jalkapallonsuomencup #kumujalkapallo

Tilastot
Kumu

2 - 5

(0-3)
5'MaaliSaari Tuukka
29'MaaliNakari Niko
50'MaaliSormunen Eemeli
56'MaaliNakari Niko
68'MaaliNakari Niko
75'MaaliPuttonen Jonni

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KJP - Kouvolan Jalkapallo

Savonkatu 23, 2 krs.

45100 Kouvola


Toimisto avoinna:

sopimuksen mukaan
toimisto@kouvolanjalkapallo.fi


Y-tunnus: 2874407-9


Pankkiyhteys
BIC    OKOYFIHH
IBAN  FI28 5750 0120 3352 20