12
TOU
18.30
KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

Edustus IPS - KJP   0 - 7

Imatra, Ukonniemi TN

Asennetta ja komeita maaleja

KJP myöhensi IPS:n luonnonnurmella murskaluvuin. Alle tarvittiin kuitenkin pari pelastusta maaliviivalta.

KJP lämpenee jalkapallon Kolmosessa tasatahtia kevätsään kanssa. Perjantaina Imatran Ukonniemellä päävalmentaja Esa Udd hymyili kilpaa ilta-auringon kanssa, kun homma oli hallussa alkuminuutteja lukuun ottamatta. Kautensa kehnosti aloittanut IPS oli lopulta vastaantulija, kuten loppuluvut 0-7 (0-5) osoittavat. Eli jos KJP pysähtyi paluumatkalla Lappeenrantaan vedylle tai atomille, ketsuppipulloa kelpasi taatusti ravistella.

KJP:llä on neljän ottelun jälkeen koossa mukavat yhdeksän pistettä. IPS on toistaiseksi nollakerhossa saatuaan kolmelta kymenlaaksolaiselta turpaan yhteisluvuin 1-15.

KJP:n maali-iloittelun avasi B-juniori Roni Polat, joka teki siis tilastollisesti myös ottelun voittomaalin 21. peliminuutilla. Polat pääsi MyPa-tappiopelissä kentälle reiluksi 20 minuutiksi, mutta on sen jälkeen ollut jo kahdesti avauksessa. Vastuu maistuu.

- Kyllä maistuu. 17-vuotiaan fysiikka ei välttämättä kestä vielä täysiä minuutteja, mutta pelaapa Roni 10 minuuttia tai 70 minuuttia, hän antaa aina kaiken mitä annettavissa on, Esa Udd myhäili.

Niinpä nuoren miehen kauden avausmaali olikin Urheiluruutu-kamaa. KJP oli juuri selvinnyt IPS:n pahasta painostuksesta, kun Polat sai pallon noin 20 metrissä, pyöräytti pelivälineen oikealle jalalle ja vetäisi pienestä tilasta kahden imatralaispelaajan välistä ylänurkkaan.

Palikoita kohdalleen

Mutta kuten todettua, Imatrallakin oli omat hetkensä. Juuri ennen Polatin vapauttavaa osumaa KJP oli pelastanut pallon kahdesti maaliviivalta laitapakkien Ville Majanderin ja Lukas Spiringin voimin.

Nolla oli uhattuna myös viimeisellä 20-minuuttisella. Peli oli tuolloin jo selvä, mutta IPS sai rankkarin, jonka Ville Iiskola kuitenkin aavisti oikein ja pysäytti mahtavasti yhden käden torjunnalla. Pilkulla Iiskolan venytystä ihmetteli punapaidoista epäonninen Erik Prior.

- Pientä permanenttia alkaa hahmottua ja samalla voi sanoa, että tietyt palikat alkavat loksahdella kohdalleen. Tässä pelissä joka äijä laittoi kaiken likoon, mikä kyllä myös näkyi. Prässi toimi ja loimme erittäin paljon maalintekotekopaikkoja, Udd kiitteli.

Tekopaikkoja KJP tehtaili myös sarja-avauksessa Jäntevää vastaan, mutta silloin tomaattisosepullo pysyi kiinni. Tällä kertaa onnistumisia tuli, useat myös komeita.

Oskari Nurminen sai pään auki kahden maalin edestä, ja IPS oli miehelle myös viime kaudella mieluisa vastustaja. Nurmisen jälkimmäinen yliajalla oli kuin oppikirjasta, kun Riku Venäläisen kulma putosi takaviitoselle niin, että Nurminen pääsi sivaltamaan pallon ilmasta pömpeliin.

Niko Nakari teki vastaavasti kauden ensimmäisen hattutemppunsa. Maaleista toinen 34. minuutilla oli erityisen komea, sillä lujaa prässännyt kapteeni ajoi toppariin kiinni, kairasi pallon pois ja täräytti tämän jälkeen pommin vastustamattomasti sisään.

Voittajien neljäs maalitilastoon päässyt pelaaja oli Otto Haimi, jonka viimeistään ratkaiseva 0-5 syntyi juuri ennen taukovihellystä.

- Tämä oli meille ensimmäinen ottelu oikealla nurmella, kuten oli IPS:llekin. Voihan silläkin olla jotain tekemistä sen kanssa, että peli kulki ja tulosta syntyi, päävalmentaja Udd pohti.

Vaihtoehtoja riittää

Vaikka suhteellisen muuttumaton kokoonpano helpottaa yleensä valmentajan työtä, KJP:llä on laajan ringin vuoksi myös vaihtoehtoja. Tästä osoituksena voidaan pitää esimerkiksi sitä, että ensimmäisen puoliajan keskikentän kolmikko vaihtui toisella puoliajalla kokonaan, mutta oma pää pidettiin silti koskemattomana.

Keskellä aloittivat Polat, Venäläinen ja Jan Rytilahti, mutta pelin päätti kolmikko Jere Karhula-Tiitus Mäkinen-Aleksi Pekkanen.

Toppariparina aloitti Joosua Erjanko-Artturi Mannonen, jolta kaksikolta ei paljon pääpalloja viedä. Mannosen vaihdon yhteydessä topparin tontin otti Venäläinen.

Minuutteja kertyi myös Christopher Orjiakolle ja Oleksandr Levchenkolle ensiksi mainitun tilastoidessa keltaisen kortin.

IPS:n näkyvin ja yritteliäin oli melko totuttuun tapaan Kalle Reponen.

Reilun kolmen kentällisen ryhmässä peliaikaa kärkkyisi toki useampikin. Tässä suhteessa yhteistyö Kotkan Kirin kanssa satanee pitkän päälle KJP:n laariin.

- Kirin peleissä Viitosessa on tullut onnistumisia ja kaverit ovat saaneet tosi hyvän vastaanoton, Esa Udd tietää.

KJP:n kausi jatkuu ensi perjantaina Haminassa. Vastassa on lohkon suosikkipariin nostettu Pallo-Kissat, joka on KJP:n tavoin alkanut saada koneeseensa kierroksia.

HaPK:ia vastaan tilanteita ei ole yhtä helppo luoda kuin Imatralla, mutta vastaavasti perjantaina uomiinsa osunut viimeistely antaa ottelulle etukäteen mukavan lisämausteen.

- Markku Lintula -


Oskari Nurminen sai maalitilinsä komeasti auki Ukonniemen ruoholla. Viime vuonna Kouvolassa IPS:n upottanut Nurminen osui tällä kertaa kahdesti.


Niko Nakarilla on neljän pelin jälkeen koossa jo kuusi osumaa. Kapteenin nauhan velvoittamana Nakari ei vain kyttäile avopaikkoja, vaan prässäsi perjantaina todella vahvasti.


Lukas Spiring esiintyi tällä kertaa laitapakkina ja ehti kertaalleen pelastamaan pallon maaliviivalta. Tilanne oli tuolloin vielä 0-0.


Roni Polat pääsi kuvan MyPa-pelissä kentälle vaihdosta, mutta on sen jälkeen ollut jo kahdesti avauksen mies.


Esa Udd kiitteli omiaan vapautuneesti. Peli alkoi näyttää siltä, miltä sen on ollut tarkoituskin näyttää.

Tilastot
Edustus IPS

0 - 7

(0-5)
21'MaaliPolat Roni
30'MaaliNakari Niko
34'MaaliNakari Niko
43'MaaliNurminen Oskari
45'MaaliHaimi Otto
50'MaaliNakari Niko
93'MaaliNurminen Oskari

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KJP - Kouvolan Jalkapallo

Savonkatu 23, 2 krs.

45100 Kouvola


Toimisto avoinna:

sopimuksen mukaan
toimisto@kouvolanjalkapallo.fi


Y-tunnus: 2874407-9


Pankkiyhteys
BIC    OKOYFIHH
IBAN  FI28 5750 0120 3352 20