19
KES
14.00
KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

KJP - RPS Lions  0 - 0

Kouvola keskus UP N

KJP jatkoi tasapelitahdilla

Sarjanousija RPS haastoi fyysisyydellään kotijoukkueen. Toisella puoliajalla maalivahti Ville Iiskola nousi pisteen takuumieheksi.

Kouvolan Jalkapallon KJP:n edustusjoukkueen kotiavaus jalkapallon Kolmosessa lauantaina tuotti sarja-avauksen tapaan tasapelin. Ottelu Ruokolahden Palloseuraa vastaan päättyi Kouvolan keskuskentällä 0-0. Muutoin kaksi ensimmäistä ottelua ovat olleet erilaisia kuin yö ja päivä, joista nimenomaan vierailu Lauritsalassa oli se yö.

RPS Lions oli sekä yritteliäs että fyysinen joukkue. Se ei LiRyn tapaan sumputtanut peliä, vaan KJP kohtasi nousijajoukkueelta kovaa prässiä yllättävän ylhäältä lähtien, mikä teki rakentelusta vaikeaa.

- Fysiikassa jäätiin vieraille toiseksi. RPS on hyvä joukkue, aivan eri tasoa kuin LiRy, joka ei välttämättä kuuluisi tähän sarjaan. Kun molemmat pyrkivät pelaamaan, peli aaltoili puolelta toiselle ja molemmilla oli myös paikat ottelun ratkaisemiseksi. Mielestäni tasapeli kuvaa ottelun tapahtumia varsin hyvin, KJP:n päävalmentaja Simo Marttila analysoi.

Kalkkia kenttään

Ottelun alku Kouvolan keskuskentällä viivästyi lauantaina noin vartin, sillä kentän kalkkiviivat eivät olleet kohdallaan. Kun 16:n aluetta oli saatu molemmissa päissä levennettyä, helteen harvalukuiseksi rajannut yleisö näki heti, että helppoa iltapäiväpuhdetta kotijoukkueelle ei ole luvassa.

RPS sai sympatioita muun muassa sillä, että joukkue ei helpolla luovuttanut. Kun KJP sai riiston, pallo olisi pitänyt laittaa saman tien eteenpäin, koska muutoin vierasjoukkue kävi heti kairaamassa pelivälineen armotta takaisin.

KJP:n parhaat paikat tulivat kokeneelle maalinsylkijälle Niko Nakarille, mutta lauantaina tulppa ei auennut. Lauritsalan rankkarimaalin ansiosta pää on toki jo auki, mutta kuten viime kaudella nähtiin, kipsin murtuessa Nikeltä voidaan odottaa Kolmosessa vaikka mitä.

Kotijoukkueen viimeisen ratkaisusauman sai kellon näyttäessä tayttä aikaa nuori Juho Innanen, joka pääsi palloon kylläkin pienessä kulmassa, mutta lähellä maalia ja paremman jalan puolella. Valinta oli kuitenkin suoran vedon sijaan siirto, jolloin vieraspuolustus ehti hätiin.

Iiskola takuumies

Ottelu käytiin 30 asteen helteessä, mikä rasitti joukkueita tietenkin tasapuolisesti. Kun väsymys alkoi painaa, kenttä myös venyi puolin ja toisin, mikä poiki nopeammin vastaan tulleita tilanteita. RPS:llä oli toisella puoliajalla muun muassa läpiajo, jonka KJP:n kokenut maalivahti Ville Iiskola kuitenkin torjui alakulmasta.

- Ville Iiskola oli tasapelin takuumies. Ilman hänen torjuntojaan olisimme hävinneet lauantain pelin. Eikä kentän paras pelaaja erottunut vain torjunnoilla, vaan myös keskityksiin tulo ja yleinen puolustuksen ohjaaminen olivat huippuluokkaa, Marttila kehui.

Puolustus selvittikin ensimmäisen kotiottelun varsin kunniakkaasti. Oikeana laitapakkina pelasi tällä kertaa Emil Hautapakka, joka pystyi vastaamaan RPS:n selvästi tehokkaimman pelaajan Anttoni Hirvosen fyysisiin nousuihin.

Toisella laidalla luuti tutusti Jarkko Iiskola ja toppariparin muodostivat Niko Ritola ja Riku Venäläinen.

MYPA:sta kokoonpanoon tullut Sisu Häkälä tappeli palloista hyvällä asenteella. Niin ikään ensimmäisen pelinsä pelannut Rene Bister joutui laidassa perin oudolle paikalle, joten hänen panostaan KJP ei vielä pystynyt käyttämään vähien yhteisminuuttien vuoksi täysimääräisesti.

- Paransimme avausottelusta monin tavoin. Edelleen on kuitenkin sellainen tunne, että sitoutuminen työntekoon ei ole kaikilla samalla tasolla. Se asia on saatava kuntoon, jotta voimme pärjätä joukkueena, Marttila painotti.

Kahden viikon tauko

Kun Kolmonen jälleen koronaviivästyksen takia puolitettiin yksinkertaiseen runkosarjaan, pelitahdista tuli hyvinkin verkkainen. KJP pelaa seuraavan ottelunsa vasta 3. heinäkuuta, jolloin se matkaa Ristiinaan Ri-Pa:n vieraaksi.

Tuon ottelun jälkeen esimerkiksi Niko Ritola aloittaa asepalvelun, eikä loukkaantuneen vauhtilaiturin Oskari Nurmisen kuntoutumisen aikataulua pysty vielä ennakoimaan.

KJP:n pelaajatilannetta vaikeuttaa myös se, että seuran 17-vuotiaiden SM-pelit on sijoitettu monin paikoin päällekkäin edustuksen otteluiden kanssa.

Onneksi KJP:llä on kuitenkin jatkossa myös paljon arkipelejä. Marttila onkin toiveikas sen suhteen, että yhteistyö MYPA:n kanssa leventäisi kokoonpanoa tarvittaessa.

Kuva: Fyysinen RPS prässäsi lujaa, joten tilat keskialueella olivat kortilla. Tämän saavat huomata pallosta taistelevat Jere Sjögren vasemmalla, Sisu Häkälä takana ja Juho Innanen oikealla.

Tilastot

0 - 0

RPS Lions
(0-0)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KJP - Kouvolan Jalkapallo

Savonkatu 23, 2 krs.

45100 Kouvola


Toimisto avoinna:

sopimuksen mukaan
toimisto@kouvolanjalkapallo.fi


Y-tunnus: 2874407-9


Pankkiyhteys
BIC    OKOYFIHH
IBAN  FI28 5750 0120 3352 20