KJP hakee parannusta vaikka lohko kovenee
Julkaistu: 17.11.2022 23.11

KJP hakee parannusta vaikka lohko kovenee

KJP lähtee seuran kolmanteen kauteen jalkapallon Kolmosessa samalla komennolla kuin päättyneelläkin kaudella. Päävalmentaja Esa Udd ja joukkueenjohtaja Markku Kokko päättivät jatkosta yhteisymmärryksessä. Kokko valittiin KJP:n vuosikokouksessa myös seuran varapuheenjohtajaksi, joten edustusjoukkueella on tarvittaessa suora yhteys päätöksentekoon.

Voimakkaasti tunteilla tilanteita elävä parivaljakko löytää menneestä kaudesta paljon hyvää, mutta myös huomioitavia kehityskohteita. Peruspilarit pysyvät kuitenkin ennallaan.

- Vaatimus tinkimättömästä työnteosta säilyy. Lisäksi tekemisen joukkueessa tulee edelleen olla myös hauskaa, vaikka treenit ja pelit vedetäänkin täysin tosissaan, Udd listaa.

Udd tuli viime kaudeksi KJP:n vetäjäksi pieneltä valmennustauolta.

- Tauon jälkeen ottaa aikansa, että homma lähtee rullaamaan. Tulevalla kaudella pyrin tutustumaan pelaajiin entistä paremmin selvittääkseni heidän ominaisuuksiaan; miten materiaalista saadaan irti paras tulos.

Pelaajilta kannustusta

Kun Kokolta ja Uddilta kysyy viime kauden myönteisintä asiaa, vastaus tulee yhdestä suusta – henki joukkueessa.

- Meillä oli listoilla 32 kaveria, joista 27 järjesteli itselleen mahdollisuuden osallistua päätösristeilylle. Joukossa oli lopettavia ja perheellisiä pelaajia, mutta joukkueessa oli kuitenkin paljon sellaista, joka haluttiin kokea vielä kauden jälkeenkin, Kokko tiivistää.

KJP:n loppukausi oli lähes umpisurkea. Heikon loppusuoran jälkeen voisi luulla, että pelaajat ottavat etäisyyttä lajiin ja ehkä kavereihinkin, mutta näin ei käynyt.

Eri yhteyksissä riittävän moni antoi myös sitoumuksen jatkosta, mikä selkeytti johtokaksikon ajatuksia. Marraskuun puolivälissä jatkajia on koossa 19, mikä on jo hyvä pohja.

- Pelaajat viestivät myös jatkomme puolesta, mikä tietenkin helpotti päätöstä, Udd kiittelee.

Hengen ohella Udd nimeää hyvää mieltä tuottaneeksi asiaksi pelaajien kyvyn tavoitellut pelitavan omaksumisessa. Myös Kokon toinen ilonaihe löytyy samalta suunnalta.

- Oli mukavaa seurata vierestä, miten hyvin Esan ennen kautta listaamat teesit toimivat.

Hyvä henki ei suinkaan tarkoita hyssyttelyä. KJP:ssä riitti puhetta, ja kuten päätösristeilyn suosiosta voidaan päätellä, suolaa haavoihin ei jäänyt.

Iso rinki tarpeen

KJP:ltä ei kauden lopussa loppunut hyvän pohjatyön ansiosta kunto eikä henki, mutta jossain vaiheessa alkoivat miehet loppua, ja pari kitkerää tappiota söi lopulta myös eräänlaista uskoa omaan tekemiseen.

Eli jo kaikkien muistamat cup-tappiot, Salon Palloilijoille 3-6 kolmen maalin johdon jälkeen ja SexyPöxyille 1-2 erittäin tasapäisestä ja tilanteiden valossa parempaa ansainneesta esityksestä huolimatta.

SalPa nousi Kakkosesta Ykköseen ja Pöxyt Kolmosesta Kakkoseen, kumpi tappio harmitti enemmän.

- Ehdottomasti putoaminen SexyPöxyille. Vaikka olisimme voittaneet Salon, noutaja varsinaisessa cupissa olisi tullut joka tapauksessa pian, Markku Kokko muistuttaa.

Meneepä cupissa tulevalla kaudella miten tahansa, viime kausi joka tapauksessa opetti, ettei isoltakaan näyttävä rinki takaa mitään. Työesteet, terveydelliset syyt ja henkilökohtaiset syyt syövät aina miehistöä etenkin sarjatasolla, jolla pelaaminen ei todellakaan ole ammatti.

KJP harjoittelee jouluun asti kerran viikossa. Vuodenvaihteen jälkeen tahti tiivistyy, jolloin myös miehistöä pitää laajentaa.

- Ovet ovat auki, ja tammikuussa meillä on tryout-leiri kaikille kiinnostuneille, Esa Udd vinkkaa.

Viime kausi todisti myös sen, että alle 18-vuotiaatkin pärjäävät Kolmosessa jopa fyysisesti, jos asenne on kunnossa. Edustuksen ja P17-joukkueen yhteisillä harjoituksilla on tarkoitus madaltaa kynnystä hypätä tarvittaessa Kolmoseen.

Lohkon taso nousee

KJP:n viime kauden lohkon seurat eivät vielä tiedä varmuudella lohkon tulevaa kokoonpanoa. Lähiseudulla kävi useita mielenkiintoisia liikahduksia, joiden seurauksena Kymenlaakson osuus sarjaohjelmassa tulee olemaan melkoinen.

Peli-Karhut putosi Kakkosesta, eikä HaPK noussut. Kun lisäksi perinteinen Jäntevä Kotkasta nousi, lohkossa nähtäneen KJP ja MyPa listalle lisäten peräti viisi maakunnan joukkuetta.

HaPK:n nousu oli enemmän kuin lähellä, sillä jos joukkue olisi ottanut vielä Lemin Kotajärveltä täydet pisteet, se olisi noussut ilman karsintoja parhaana lohkoykkösenä. Nyt karsinnassa tuli noutaja SexyPöxyjä vastaan, kun Stadin painava käki sai vallien välissä käytyyn ratkaisupeliin muun muassa Erfan Zenelin mukaan.

Etelä-Karjalan puolelta tulee myös tunkua, sillä LaPa putosi PeKan tapaan oltuaan Kakkosessa liian kovassa kyydissä. Kultsu oli viime kaudella seudun jyrä Kolmosessa, mutta miten pelaajat liikkuvat?

Etelä-Kymenlaakson tilanteeseen vaikuttaa myös se, sijoittaako Liigaan noussut KTP rinkinsä kokoonpanoon mahtumattomia pelaajia lähelle, vai etsiikö se ylempänä pelaavan vaihtoehdon.

- Joka tapauksessa lohkosta tulee selvästi tasokkaampi kuin menneellä kaudella. Silti haluamme parantaa suoritustamme ja sijoitustamme. Nuoret pelaajamme ovat jälleen vuoden kokeneempia ja kokeneet edelleen motivoituneita, Udd laskeskelee.

Sarjaohjelmaan huomiota

Jotta parannusta saadaan aikaan, pitää olla riittävästi ja kyllin hyviä pelaajia, joista on lisäksi saatava irti parhaat mahdolliset tehot.

Amatöörisarjassa onnistuminen ei ole pelkän valmennuksen ja pelaajatuntemuksen takana, vaan myös olosuhteita pitää ajatella loppuun asti.

- Erityisesti meidän pitää parantaa siinä, miten vaikutamme sarjaohjelman laadintaan, Udd pamauttaa.

Etupainotteisesti vieraspelejä sisältänyt ohjelma vaikutti viime kaudella ensin täydelliseltä, mutta KJP oli kuitenkin kovakuntoisena nimenomaan hellejakson jyrä. Vaikka lopussa oli paljon kotiotteluita, ne eivät sujuneetkaan. Kuorma oli ajoittain liian suuri, mihin vaikuttivat myös cupin pelit. Cupeista jäi toki myös hyvää varastoon.

- Peliin keskittymisessä ja valmistautumisessa Region’s cupin välierä ja juhannuksen yleisöjuhla Saviniemessä olivat huippukohdat. Kauden komeimpien maalien nimeäminen onkin jo vaikeampaa, sillä niitä oli paljon. Jos kaksi saa sanoa, niin Riku Venäläisen kaukopommi Järvenpäässä ja Jussi Lanun liukumaali juuri Saviniemen pelissä, Udd pohtii.

- Markku Lintula -


Esa Udd etualalla ja Markku Kokko totesivat, että jalkapalloon liittyvissä asioissa yhteinen sävel on huomattavasti helpompaa löytää kuin Porukkatalon pianolla.


Kesän kuumimpaan aikaan KJP:n peli kulki. Kovaksi tiedetyn Kultsun kaaduttua kaikki iloitsivat voitosta yhtä täysillä riippumatta siitä, tuliko pelissä vastuuta vai ei.

KJP - Kouvolan Jalkapallo

Savonkatu 23, 2 krs.

45100 Kouvola


Toimisto avoinna:

Ma - Pe 10-15 (sopimuksen mukaan)


Y-tunnus: 2874407-9


Pankkiyhteys
BIC    OKOYFIHH
IBAN  FI28 5750 0120 3352 20