Iloinen tapa päästä porukkaan
Julkaistu: 21.05.2021 21.27

Iloinen tapa päästä porukkaan

Kymenlaakson Osuuspankin Satu Temonen (vasemmalla) toi reilun kokoisen 3000 euron palkintoshekin KJP:lle. Vastaanottajina toimivat valmentajat Oona Sydänmaa (2. vasemmalta), Ann-Marie Hovi ja harrastekoordinaattori Kari Jaakkola.

Jalkapallo kuuluu kaikille -pallokerhotoiminta toi KJP:lle Osuuspankin äänestyksen kolmostilan. Erityistä tukea tarvitseville lapsille heittäytyminen peliin vie ujouden, ja kotona on kerrottavaa.

Pallo pyörii sairaalanmäellä ja lapset ovat täysillä mukana. Käytännössä jokainen ohi kulkeva aikuinen heittää lämmittävän kommentin erityistä tukea tarvitsevien lasten pallokerhosta. ”Ihanaa nähdä, kuinka kaikki ovat mukana”. ”Valmentajanne

tekevät todella hienoa työtä”. ”Mahtavaa, että olette järjestäneet tällaista toimintaa”.

Hyvä palaute on urheiluseuralle korona-aikana enemmän kuin tervetullutta. Jalkapallo kuuluu kaikille -pallokerhotoiminta on lisäksi tuonut Kouvolan Jalkapallolle KJP:lle myös tuiki tärkeitä tukieuroja. Hanke äänestettiin kolmanneksi Kymenlaakson Osuuspankin vuotuisessa kilpailussa, mikä tarkoitti pallokerhojen järjestämiseen 3000 euron tukea.

”Kaikki hyvä on parasta jaettuna” on Kymenlaakson OP:n oma tukijärjestelmä, jossa toimintarahaa jaetaan vuosittain määräsumma parhaiksi äänestetyille hakemuksille. Vanhakantaisen ”tonni laitamainokseen” -menettelyn sijaan asiakasomistajien äänillä ratkaistavat palkinnot laittavat seurat ja järjestöt oikeasti miettimään toimintaansa ja keksimään uutta, mistä ei ole koskaan haittaa.

122 hakemusta

Tänä vuonna palkintoa tavoitteli peräti 122 kymenlaaksolaista seuraa tai yhdistystä.- Määrä kasvoi todella reippaasti edellisestä vuodesta. Kilpailu tunnetaan maakunnassa entistä paremmin, OP Kymenlaakson markkinointi- ja viestintäpäällikkö Satu Temonen sanoo. Esiraati valitsi hakemuspinosta kaikkiaan 37 ideaa, joista Osuuspankin omistaja-asiakkaat valitsivat ykköseksi Vehkalahden Veikkojen retkeilyreittihankkeen (7000), toiseksi Haminan Pallokissojen tuen harjoitusvuoroihin ja taloudellisesti vaikeassa tilanteessa olevien perheiden harrastuskuluihin (5000) ja kolmanneksi siis KJP:n erityistä tukea tarvitsevien lasten pallokerhotoiminnan. Omistaja-asiakkaista äänestykseen osallistui lähes 800. Kymenlaakson pohjoispäähän tuli myös toinen palkinto, kun

pankin henkilökunnan päätettävissä oleva 5000 euron tukisumma meni Kouvolan teatterin Satutuokiolle.

Tärkeä kuulua johonkin

Lapsi ja nuori voi tarvita erityistä tukea päivittäisiin askareisiinsa monesta syystä. Liikunta on mitä parhainta tukea, sillä rauhallisesti edeten ja sopivasti kannustaen yhteinen liikunta vahvistaa me-henkeä, rohkaisee ja saa esimerkiksi helposti vetäytyvän tai jopa syrjäytyvän nuoren tuntemaan kuuluvansa johonkin. Jalkapallo on yhteinen kieli,
ja onnistumisen iloa voi löytää monella tasolla. Hienoa kokemusta erityislasten pallokerhot tuovat myös KJP:n nuorille oppisopimusvalmentajille. Vaikka peli on sama, haasteet perinteisessä joukkueessa ja pallokerhossa ovat tuiki erilaisia. Aluksi KJP:n tavoitteena on tarjota pallokerhotoimintaa Kouvolassa, Kuusankoskella, Valkealassa ja Myllykoskella. Halukkuutta toimintaan kartoitetaan yhdessä Kouvolan kaupungin kanssa, joten mahdollisesti kerho pyörii tulevaisuudessa muuallakin. - Ison seuran vahvuuksiin kuuluu selvästi, että sillä on tekijöitä myös päiväaikaan tapahtuvalle toiminnalle, Satu Temonen arvioi.

Intoa ja palloja kouluille

KJP:n harrastekoordinaattori Kari Jaakkolan ryhmä on kiertänyt keväällä ahkerasti kouluissa. Lajiesittelyn eli reippaan futishetken lisäksi kouluille ja päiväkodeille on jäänyt myös jotain konkreettista. - Palloliitto lahjoitti meille 600 jalkapalloa edelleen jaettavaksi. Kilpaurheilun menestyksestä on hyötyä myös harrastustoiminnalle, eli kun Suomen maajoukkueet ovat menestyneet, Uefan tuki on kasvanut, mikä auttaa lajin levittämisessä ruohonjuuritasolla, KJP:n toiminnanjohtaja Harri Koskinen kertoo.

Koulukiertueet, ruohon vihertäminen ja koronarajoitusten höllentyminen lapsilla ja nuorilla näkyvät KJP:n alueella hyvänä pelaajavirtana. Pelipassien määrä lähestyy 600:n rajaa, päälle tulevat sitten pallokerholaiset.


Teksti ja kuvat Markku Lintula

KJP - Kouvolan Jalkapallo

Savonkatu 23, 2 krs.

45100 Kouvola


Toimisto avoinna:

sopimuksen mukaan
toimisto@kouvolanjalkapallo.fi


Y-tunnus: 2874407-9


Pankkiyhteys
BIC    OKOYFIHH
IBAN  FI28 5750 0120 3352 20