KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

KJP - MP/SavU  2 - 0

Kouvola, Sarkola TN

Nakarin tupla lämmitti Sarkolassa

Ikuisesta vapusta oli enää muisto ja sää jäljellä, kun KJP ja Mikkelin MP:n farmijoukkue SavU kävivät perjantai-iltana taistoon jalkapallon Kolmosen sarjapisteistä Sarkolan murskeella. Luihin ja ytimiin iskenyt koleus ei yltänyt kotijoukkueen jäseniin, vaan pelinhallinnan pääosin itselleen ominut KJP oli isäntä tekonurmella.

Äidinmaidossa maalivainun geeneihinsä imenyt kapteeni Niko Nakari oli jälleen iltalypsyllä oikeaan aikaan. Jan Rytilahti hankki röyhkeällä läpiajollaan rankkarin avausjakson puolivälin haminoissa ja kapu asetteli pallon pilkulle. SavU:n maalivahti Tuomo Hiltunen aavisti oikein ja torjui ensimmäisen vedon, mutta paluupallossa Nakari ei enää pyytänyt eikä antanut armoa.

Lopullinen niitti tuli 83. minuutin kohdalla, kun keskikentän laidalle siirtynyt Lukas Spiring riisti puolikentässä pallon ja lähetti sen poikki kentän terävässä juoksussa olleelle Nakarille. Tarkka nuoliainen takakulmaan ja Hiltusen tehtäväksi jäi onkia pallo verkosta.

KJP voitti siis 2–0 (1–0) ja ehdottoman ansaitusti. Palloa hallinnut ja pitkiin syöttöketjuihin yltänyt kotijoukkue oli pulassa vain reilut 10 minuuttia tauon jälkeen, kun SavU prässäsi ja tuli päälle määrätietoisesti. Ville Iiskolan kolme ketterää torjuntaa ja puolustuksen siivousinnokkuus pitivät kuitenkin vastustajan nollilla.

Tehokasta kierrätystä

Ottelu alkoi Tiitus Mäkisen tekniikkanäytöksellä, kun hän vei kolme vierasta kahville ja murtautui vahvasti boksiin. Mäkinen serveerasi myös maukkaan paikan Nakarille, joka nautiskeli sillä kertaa ohi. Joosua Erjanko nousi moneen otteeseen korkeimmalle muun muassa Roni Polatin tarjoamaan vapariin, mutta puskut eivät tällä kertaa löytäneet maaliin.

Jere Karhula laukaus Oskari Nurmisen järjestämästä paikasta blokattiin ja seuraavan Karhula latasi vastapallosta poikkiputkeen. Paikkoja siis oli kosolti, mutta Nakarin osuma jäi avausjaksolla ainoaksi. Omassa päässä oli melko rauhallista ja näin tilanteen peräpäässä näki vasempana pakkina aloittanut Spiring.

- SavU ei prässännyt juuri lainkaan, saimme kierrättää rauhassa palloa ja rakentaa peliä palloa halliten. Heti tauon jälkeen vieraat tulivat paljon hanakammin päälle, mutta puolustimme tänään todella hyvin ja varmasti.

Spiring pelasi ottelun aikana kolmella eri tontilla, kun hän siirtyi vaihtojen myötä keskikentän molemmille laidoille. Oma mielipaikkaa eivät vaihdokset kuitenkaan saaneet horjumaan.
- Sitä kun on pakkina tottunut pelaamaan, niin siellä sitä on paras olla ja pelata.

Kolmella eri paikalle ottelun aikana pelannut Lukas Spiring oli hyvällä pelipäällä. Maaliin johtanut riisto ja varma puolustaminen ei jättänyt ketään kylmäksi.

SavU:n terävyys haihtui ilmaan

Vieraiden tehojakso jäi lopulta noin vartin mittaiseksi. Avausjaksolla kankean oloisen joukkueen lähentelyt KJP:n maalille olivat hentoisia. Aapo Nykäsen terävä pusku kulmapotkusta oli ensimmäinen merkki vieraiden heräämisestä. Iiskolan reaktio oli kuitenkin pettämätön. Nykäsen kova yritys tekikin hänestä ajoittain vaarallisen.

Iiskolan terävyys ja vieraiden tylsyys olivat lopulta avain SavU:n maalittomuuteen. Kapteeni Ville Laiho lapioi läheltä niukasti ohi ja samoin teki Valtteri Nikulainen, jolle siunaantui vieraiden paras sauma sutia maali. Maalivahti Hiltunen oli omalla tontillaan sangen hyvä.

Molemmat joukkueet tekivät runsaasti vaihtoja ja KJP:ltä toiselle jaksolle juoksi myös Riku Venäläinen, jonka rauhallisuus, pelin johtaminen ja älykkäät ratkaisut olivat herkkua silmille.