19
HUH
18.30
KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

KJP - Jäntevä  1 - 0

Kouvola, Sarkola TN

Nakari päätti pitkän tuskan

KJP itse ja Jäntevän maalivahti Sampo Mykkänen tekivät tilanteiden valossa selvästi pelistä todella vaikean.

Pääsiäinen on jo kaukana takana, mutta KJP:n sarja-avauksesta jalkapallon Kolmosessa Sarkolan tekonurmella oli keskiviikkona silti tulla melkoinen Via Dolorosa. Melko tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen kotijoukkue otti kentän täysin haltuunsa, mutta sarjanousija Jäntevä Kotkasta sinnitteli sisulla, tuurilla ja välillä vähän muillakin keinoilla.

Kuinka ollakaan, varomattomilla kommenteilla on usein taipumus kostautua. Jäntevän sankarin viittaa yli 80 minuuttia kantanut maalivahti Sampo Mykkänen hihkaisi avauspuolikkaalla noin vartin kohdalla ”Nakari, siä oot huono”. Toisella puoliajalla pelikellon näyttäessä 83. minuuttia, nimenomaan Niko Nakari toimitti pallon Mykkäsen selän taakse. Maali jäi paikkasumasta huolimatta ottelun ainoaksi, joten KJP voitti 1-0 (0-0).

Kaikki muut tulokset olisivat olleet pelin hallintaan nähden täydellisiä oikeusmurhia, mutta tokihan KJP vaikeutti itsekin iltaansa. Kaksinkamppailuissa oli pehmeyttä, puolipitkät syötöt kimahtelivat etenkin aluksi minne sattuu, eikä viimeistelyissä ollut kylliksi kliinisyyttä.

- Tyypillinen kauden avauspeli, ne voivat ja usein myös ovat todella vaikeita. Kävin katsomassa Jäntevän cupin pelin ja tiesin kyllä varsin tarkalleen, miten se pelaa. Vaikeaa kuitenkin oli, mutta tulokseen ja tehtyyn tilanteiden määrään voin olla tyytyväinen, KJP:n huojentunut päävalmentaja Esa Udd huokaili taiston tauottua.

Tuupitaan ja isketään vastaan

Jäntevän peliä ei suoranaisesti pääse kehumaan, mutta pelisuunnitelma sen sijaan oli käytettävissä oleviin resursseihin nähden varsin toimiva.

Eli tuomaria testaten kaikki käsillä hidastukset peliin ja apuprässissä myös kankkua mukaan, ja sitten menoksi parasta toivoen.

Toisella puoliajalla Jäntevä jäi kuitenkin jo muutenkin jyrän alle KJP:n onnistuneiden vaihtojen ja hitusen lyhentyneiden etäisyyksien vuoksi, mutta ratkaiseva naula tuli 53. minuutilla, kun Niko Nakari pelattiin yksin läpi ja Lassi Laakkonen repi alimmaisena miehenä KJP-kipparin paidasta nurmen pintaan. Päätuomari Samu Sievälän ainoaksi tehtäväksi jäi kaivaa punainen kortti taskusta, ja kun vieraat puuskuttivat ja kramppailivat jo muutenkin, yhden alivoima oli kestämätön paikka.

Ylivoimalla pelaavalle tilanne ei kuitenkaan klassisesti ole läpihuutojuttu, vaan vastustajan muuttunut miehitys vaatii oivallusta tai tuuria.

Joka tapauksessa siinä missä avauspuolikkaan tekopaikat olivat noin 5-2 kotijoukkueelle, toisella puoliajalla niitä ei enää olisi kukaan ehtinyt laskemaan.

Lähimpänä ennen Nakaria oli Oskari Nurminen, jolle Jaagup Harju lähetti vasemmasta laidasta noin 40-metrisen kaaripallon suoraan päähän. Nurmisen pusku suuntautui kuitenkin tarkalleen päin Mykkästä, josta KJP teki urakalla kahden tähden pelaajaa.

Rytilahti raatoi

KJP:n näkyvin ja samalla paras pelaaja oli keskikentän Jan Rytilahti, joka tuntui keskiviikkona ehtivän joka paikkaan. Ainakin puolet kotijoukkueen tekopaikoista lähti hiljaisen ja siististi pelaavan dynamon jaloista, ja myös Nakarin tekevä voitto-osuma oli Rytilahden hienon piston tulosta.

Omat paikkansa oli myös Christopher Orjiakolla, Lukas Spiringillä ja toki myös Rytilahdella itsellään – sekä Nakarilla todella monta, mutta Jäntevän alakerta laittoi kroppaa likoon ja blokkasi puolen tusinaa lähes varmaa. Sauna saattoi tehdä pelin jälkeen oikein hyvää.

Rytilahden jälkeen KJP:n suuriin nousi keskikentän pohjalla varman ottelun pelannut Jere Karhula. Karhula ei tainnut hävitä yhtään kaksinkamppailua laillisin keinoin. Taukoon asti Jussi Lanu ehti paikkaamaan alakerrassa käytännössä kaikki kiirepallot, mutta sitten kutsuivat leipätyöt.

Alakertaan tuli siis virolainen Jaagup Harju. Hänelle tuli lopussa kerran kiire, mutta vastaavasti ylöspäin pelattaessa hänestä on todella paljon iloa.

- Oli Jaagupilta hieno pitkä syöttö. Samoin Sasha eli Oleksandr Levchenko hakeutui hyvin tilanteisiin. Christopher Orjiako tarvitsee vielä ajoitukseen lisää tuntumaa, mutta kyllähän miehessä voimaa on, Esa Udd kävi läpi uudet miehet.

Orjiako pääsi kertaalleen kaksin maalivahdin kanssa, mutta ampui päin. Isoksi mieheksi hän kyllä pitää palloa varsin pienessä tilassa, mutta painopiste ei saisi siirtyä nappisten kantapäihin.

Tauolla vaihdosta tullut Riku Venäläinen korvasi alakerrassa Tuukka Saaren, joka katseli avauspuolikkaalla keltaista. Venäläinen tuo peliin rauhaa, jota vaikeimmissa peleissä tarvitaan.

Jäntevän parhaat olivat Mykkäsen ohella vaihtoon päätyneet Niklas Kansa ja Arttu Pasanen.

KJP:n kyyti kovenee seuraavalla kierroksella melkoisesti, sillä mustapaidat matkaavat Jäntevän cupissa 11-0 voittaneen MyPan vieraaksi. Alkujännitys tosin on saatu nyt karistettua, mutta Saviniemessä paikkoja tulee sen verran keskiviikkoista vähemmän, että viimeistelyn on parannuttava rutkasti.

- Markku Lintula -


Tässä peli kääntyi lopullisesti. Lassi Laakkonen vetää Niko Nakarin alimmaisena miehenä paidasta nurin ja suihkukomennushan siitä seurasi.


Jan Rytilahti paahtoi 90 minuuttia akut hehkuen ja pelasi mahdollisesti parhaan pelinsä mustapaidoissa tähän asti.

Christopher Orjiako pääsi kokeilemaan kerran varsin läheltä, mutta ei ehtinyt kääntää vetoa ohi mainion Jäntevän veskarin.


Lukas Spiring tuli etenkin ensimmäisellä puoliajalla vahvasti vasemmalta. Tällä kertaa oli siinä ja siinä, osuiko pakin kenkä ensin palloon vai yritteliääseen linkkiin.


Tämän maalivahti Sampo Mykkänen vielä otti polvellaan, mutta seuraavalla yrittämällä Niko Nakari veti jo pidemmän korren. KJP-kapteenin onnistumisprosentti ei ollut huikea, mutta pisteisiin riitti yksikin.

#meidänkjp #unelmienjalkapallokenttä #visitkouvola #kouvola #urheilukaupunki #KJP #montajoukkuettayksiseura #kouvolanjalkapallo #kaakonkolmonen #futiskouvola #kouvolanjalkapalloonkjp

Tilastot

1 - 0

Jäntevä
(0-0)
83'MaaliNakari Niko

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KJP - Kouvolan Jalkapallo

Savonkatu 23, 2 krs.

45100 Kouvola


Toimisto avoinna:

sopimuksen mukaan
toimisto@kouvolanjalkapallo.fi


Y-tunnus: 2874407-9


Pankkiyhteys
BIC    OKOYFIHH
IBAN  FI28 5750 0120 3352 20