KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

KoPa - KJP   2 - 1

Lemi, Kotajärvi N

Kotajärvi kova pala KJP:lle

Jan Rytilahti teki KJP:n aikaisen johto-osuman rankkarista, mutta kun pilkun jälkeen kukaan ei enää onnistunut, tauluunhan Lemiltä tuli taaskin.

Kolmaskaan kerta ei sanonut totuutta KJP:n ja lemiläisen Kotajärven Pallon keskinäisissä välienselvittelyissä jalkapallon Kolmosessa lauantaina. Toista kauttaan sarjatasolla pelaava KoPa voitti siis kolmannenkin kohtaamisen, tällä kertaa 2-1 (0-1), mutta nyt kouvolalaiset olivat aiempaa lähempänä pistepottia tai ainakin pistettä.

Aikainen itse tehty maali on monissa pelissä helpottanut mustapaitojen urakkaa, koska juoksu- ja maalintekovoimaa löytyy. Nyt johto-osuma saatiin jo 6. minuutilla, kun Jan Rytilahti paukautti pilkun varmasti sisään.

Rankkarin KJP sai, kun KoPa kaatoi rangaistusalueella viitosen kulmalla kärkkyneen Niko Nakarin. Nakari ei päätynyt itse laukomaan, eli maaliluku pysyi tasakympissä.

- Se on luonnon kiertokulku, eli kun kerran epäonnistuu, niin joutuu jonon hännille, päävalmentaja Esa Udd naurahti tarkoittaen Suomen cupin Jalkarannan Palloseuralle hävittyä ottelua.

Ensimmäisellä puoliajalla KJP:llä oli tilaisuuksia naulata ottelu, sillä kotijoukkueen oikeat tekopaikat olivat harvassa. KoPa osaa hyödyntää pienehkön kenttänsä ja puolustaa sillä hyvinkin peittävästi. Silti vierasjoukkue joutuu katsomaan tekemättömissä maaleissa peiliin, sillä kertaalleen pelaaja oli täysin kahden maalivahdin kanssa ja kertaalleen edessä oli täysin tyhjä maali, mutta kun ei mene niin ei mene.

Ulosajo ei auttanut

KoPa tuli tasoihin ottelun 63. minuutilla. Puolustus teki samassa hyökkäyksessä kolme epäonnistunutta syöksyä palloon, mutta kun joka kerta syöksy meni ohi, ketjureaktio johti lopulta siihen, että Samu Valtonen pääsi tälläämään ilmasta 1-1. Jos yhden syöksyn olisi korvannut vaikka vain peittämällä, tilanteen olisi ehtinyt purkaa ennen kuin tulos oli tuhoisa.

Heti tasoituksen jälkeen KoPa päätyi vajaalukuiseksi. KJP:n topparilupaus Joosua Erjanko lähti vahvaan nousuun ja oli jo ohittanut yhden linjan, mutta toista lähestyttäessä KoPan Joona Viskari tempaisi Erjankoa suoraan takaapäin jaloille, eikä päätuomari Marko Karhusella ollut vaihtoehtoja, suora punainen taskusta.

Mutta edes hellesäässä yhden ylivoima ei välttämättä merkitse mitään, ei etenkään pienellä kentällä – jonka ruoho oli tosin tällä kertaa hyvässä kunnossa. KJP:llä oli paikkansa, mutta kun niistä ei herunut tulosta, vastustaja iski.

Isku tuli varsin viime tipassa ja todella kyseenlaisille tavalla. KoPa pelasi uskollisesti pitkää purkupalloa, jonka perään sitten joku säntäsi. Yhdessä tällaisessa Erjanko lähti juoksemaan pallon kanssa alas kohti pelikuntoon toipunutta Ville Iiskolaa. Prässääjä kuitenkin kaatoi Erjankon takaa päin tylysti, ja kun pilli ei jostain syystä tällä kertaa soinut, vierestä hyökkääjä pääsi yksin läpi ja varmisti täyden pistepotin.

- Kotajärvi on todella vaikea paikka pelata, mutta toisaalta toisen puoliajan peli-ilme oli meillä siksi vaisu, että tappio johtui pitkälti myös siitä, Udd myönsi.

Tasaista, ääripäät karussa

Kolmosen KJP:n lohko näyttää muovautuvan pitkälti juuri sellaiseksi, mitä uumoiltiinkin. Haminan ja MyPan kahden kärki menee hiljalleen menojaan, eikä Jäntevällä näytä kellarissa edes lupaavalta.

Muilta osin taulukko onkin sitten todella tasainen. LaPan odotettua heikompi aloitus pitää kouvolalaiset vielä varsin turvallisen matkan päässä putoamisviivasta, mutta nykymenolla ei voi jatkaa kovin pitkään. Kolmesta viime pelistä on irronnut yksi piste.

- Seuraava vastustaja ainakin motivoi, sillä Union Plaani on todella hyvä ryhmä. Nyt on pelitauko puolitoista viikkoa, jonka aikana saadaan hoideltua pikkuvammoja kuntoon, Udd muistutti.

Udd itse huhki Viitosessa täydet minuutit Kotkan Kirin farmijoukkueessa Nastolan Nopsaa vastaa. Kiri voitti ottelun 3-1 ja kolmannen maalin napautti KJP:n Oleksandr Levchenko. Kouvolan avuilla Kiri on yhdestä rökäletappiosta huolimatta kiivennyt taulukossa kolmanneksi, eli ainakaan Kuutonen ei uhkaa.

- Markku Lintula -

Riku Venäläisen pitkät syötöt eivät tällä kertaa avanneet ratkaisevia maalipaikkoja, sillä KoPa peitti pienellä kentällä pelitilat tehokkaasti.

Ville Iiskolan kyynärpää kesti täydet peliminuutit, mikä on jatkoa ajatellen erittäin hyvä uutinen.

#meidänkjp #unelmienjalkapallokenttä #visitkouvola #kouvola #urheilukaupunki #KJP #montajoukkuettayksiseura #kouvolanjalkapallo #kaakonkolmonen #futiskouvola #kouvolanjalkapalloonkjp

Tilastot
KoPa

2 - 1

(0-1)
6'MaaliRytilahti Jan
63'MaaliValtonen Samu
86'MaaliSegerman Emil