29
HUH
15.00
KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

MyPa - KJP   4 - 0

Kouvola, KSOY Stadion TN

​KJP aseeton MyPan puristuksessa

Jalkapallon Kolmosen kauden ensimmäinen Kouvolan paikallispeli ei noussut sarjatason klassikkojen joukkoon. MyPa piti palloa ja KJP yritti varjella maaliaan, mikä asetelma harvoin palkitsee alakynnessä olevan. Näin ei käynyt nytkään, vaan lohkon kärkikaksikkoon laskettu kotijoukkue poistui vapunviettoon 4-0 (1-0) -voitolla.

Joukkueiden suorituserosta voi mainita joitakin tilastokummajaisia. KJP kävi kontrolloidusti keskiviivan yli ensimmäisen kerran 8. peliminuutilla, ja ensimmäinen kunnon hyökkäys nähtiin hieman ennen taukovihellystä, kun Jan Rytilahti vapautti Otto Haimin väkevään laitajuoksuun.

KJP:llä oli ottelussa puolenkymmentä laukausta ja boksissa myös yksi pusku, mutta lähes kaikki MyPa blokkasi, joten punapaitojen maalilla puolustusministerin täyskaima Antti Kaikkonen taisi selvitä täydet 90 minuuttia yhdellä torjunnalla.

Hallinnat liian lyhyitä

Perusasetelma oli toki arvattavissa jo ennen ottelua. Pystyäkseen haastamaan suosikin, KJP:n olisi pitänyt helpottaa painetta omassa päässä pelaamalla selvästi nyt nähtyä pitempiä hyökkäyksiä; pitämällä palloa siellä, mistä vastustaja ei maalia tee.

MyPa kuitenkin tukki KJP:n oletetut syöttösektorit erittäin tehokkaasti, ja jos pallo saatiin omille, se useimmiten vietiin fyysisellä pelillä saman tien pois.

Kun Tiitus Mäkinen joutui jättämään kentän nilkkakolhun vuoksi, Jan Rytilahti jäi rakentajan roolissa liian yksin. Keskikentän laidat tekivät kyllä hyvää työtä puolustussuuntaan, mutta pelin painopiste oli edes tasapeliä ajatellen yksinkertaisesti väärässä paikassa.

Näin ollen Niko Nakari ja Oskari Nurminen olivat kärjessä vapusta huolimatta lähes pallottomia.

- Yritettiin jarruttaa MyPan menoa ja noin puoli tuntia siinä onnistuttiin. Erikoistilanteita meillä oli runsaasti, mutta niitä ei yhtä lukuun ottamatta saatu omille. Siinä oli meidän tilaisuutemme, joka hukattiin, KJP:n päävalmentaja Esa Udd kiteytti.

Hietala avasi pään

KJP piti nollan melko tarkalleen puolen tunnin ajan. 30. minuutilla MyPa sai Ville Iiskolan eteen kehitetystä ruuhkasta annettua piston taaksepäin. Väinö Hietala pommitti 14 metristä ja hyvästä maskista vastapalloon 1-0 ja voittomaalin.

Toisella puoliajalla Jussi-Pekka Rämä sai nimensä tilastoihin 56. minuutilla. Vasempaan laitaan tullut Daniel Kaiga oli erinomaisessa vauhdissa leikaten 16:n rajan tuntumassa niin pitkän juoksun, että lopulta Rämä pääsi laittamaan pallon lähes tyhjiin.

Voittajien voimahahmo Jari Hassel teki kolmannen 64. minuutin kohdalla. KJP peitti ensimmäisen vedon, mutta pallo kimahti Hasselille, joka veti ruuhkan läpi ohi täystyöllistetyn Iiskolan. Neljännen kaunistelumaalin teki lisäajalla vaihdosta tullut Sasu Hernesniemi.

MyPalta jalkojaan loukkasivat Hietala ja Panu Pykäläinen, joka jätti pelin kesken vasenta lähentäjälihastaan pidellen. Pykäläinen ja väkivahva Hassel olivat joukkueen tähdet, kolmospaikalle voisi nostaa hyvin kiihdyttävän Kaigan tai kippari Olli Kähkösen.

Erjanko vakuutti

Vaikka itse pelissä ei juuri ollutkaan jakoa, KJP:n kannalta otteluun mahtui muutamia tulevien pelien kannalta erittäin hyvältä vaikuttavia asioita.

Joukkue pelasi neljän alakerralla laitapakkeina Kalle Lehtinen vasemmalla ja Ville Majander oikealla. Pitkänhuiskeana toppariparina hääri Artturi Mannonen-Joosua Erjanko, ja etenkin yli 190-senttinen Erjanko oli heti pelissä sisällä.

Lahden Reippaan kanssa talven Kakkosta varten treenannut 18-vuotias KJP:n kasvatti ei kaihda kovaa peliä, on riittävän nopea ja myös tekninen jalalla sekä tietenkin pääpelissä joukkueesta alkukauden kaavailuista puuttunut palanen.

Toisella puoliajalla peliaikaa sai myös KJP:n 17-vuotiaiden joukkueessa pelaava Roni Polat, joka osoitti niin hyvää pallosilmää, että KJP voi onnitella itseään nuorukaisen nappaamisesta myös edustukseen ennen kuin joku muu ehtii ennen.

Laitapakkeina häärivät Kalle Lehtinen ja Ville Majander. Lehtinen tuurasi Jussi Lanua, joka pelasi keskellä pohjalla. MyPan kärjet eivät tuosta kohdin päässeetkään pahantekoon omin voimin ainakaan ilman paitsiolippua, mutta Panu Pykäläisen pitkät ja tarkat juoksupallot sen sijaan toimivat.

Lehtinen sai toisella puoliajalla kovan tällin ja joutui jättämään kentän. Majanderilla oli alakerrassa tekemistä koko rahan edestä, mutta loppua kohden hän intoutui silti 2-3 nousuun, joilla vieraisjoukkue sai aikaiseksi kelvollisia painetilanteita.

- Lehtiseltä meni olkapää sijoiltaan ja Mäkisen nilkkaan tuli jonkinlainen patti, jonka vuoksi hänet otettiin vaihtoon. Toivottavasti mitään vakavampaa ei tullut kummallekaan, Udd huolehti.

Keskikentällä Roope Nironen ja Toni Korpelainen saivat vaihtomiehinä arvokkaita minuutteja. Kaksikon fysiikka riittää, mutta lisää pallotuntumaa tarvitaan. Aivan lopussa kentälle pääsivät myös Oleksandr Levcenko ja Jaagup Harju, mutta peli jo tuolloin jo tanakasti taputeltu.

Tiukka tupla tulossa

KJP:n seuraava sarjapeli on ensi viikon perjantaina Sarkolassa Savilahden Urheilijoita vastaan. Vaikka ottelukuorma on muutoin kauden aikana inhimillinen, vain yhden lepopäivän jälkeen sunnuntaina 7.5. joukkue kohtaa cupissa Jalkarannan Palloseuran. Ja kuinka ollakaan, viime vuoden toisintona arpa heittää KJP:tä koko ajan vieraskentälle.

JaPS:n joukkue pelaa M35-sarjaa, mutta meriittilistalla on jo muun muassa rotevan Union Plaanin pudottaminen. Lahtelaisten isoja nimiä ovat ainakin televisiosta tuttu Konsta Hietanen sekä yli 70 maaottelua huhkinut Kari Arkivuo.

Kolmosen idän lohko B:ssä pelattiin lauantaina kaksi muutakin ottelua kuin Saviniemen kohtaaminen. Sarjanousija Jäntevä koki jo toisen yhden maalin tappion, kun LaPa haki Kotkasta pisteet Lappeenrantaan 0-1.

MyPalle olennainen tieto taas oli se, että lemiläinen Kotajärven Pallo pakotti Haminan Pallo-Kissat kotonaan tasapeliin Niko Pyyhtiän iskiessä 1-1-tasoituksen kellon käydessä jo yliaikaa.

Lauantaina ottelua Saviniemessä seurasi toisella puoliajalla jo yli 800 katsojaa. Kotkalainen erotuomari Kari Vantola veti melko täydellisen matsin. Pari sivurajaheittoa meni väärin päin, mutta Vantola pystyy pitämään pelit esimerkillisesti hanskassaan.

- Markku Lintula -


KJP:n maalilla oli ajoittain ruuhkaista. Ville Majander (vasemmalla), Tiitus Mäkinen, Tommi Roponen, KJP:n maalivahti Ville Iiskola, Jari Hassel, Jussi-Pekka Rämä, Artturi Mannonen, Joosua Erjanko sekä Väinö Hietala pakkautuneena varsin pienelle alueelle.


Joosua Erjanko on pitkäksi puolustajaksi hyväjalkainen pelimies. Tässä hän ehtii juuri peittämään Väinö Hietalan vedon
Vaihtomiehet Oleksandr Levcenko (vasemmalla) ja Niklas Rautomäki pallobaletissa suljetuin silmin.


Sämpylä kiinni. Jari Hassel ottaa Otto Haimilta vauhdin pois ja Olli Kähkönen on valmiina sulkemaan tarvittaessa kiertotien.


Jussi Lanu vaihtoi laitapakin tontilta keskikentän pohjalle ja vartioiviin tehtäviin. Tällä kertaa Lanu siivoaa pallon Jari Hasselin ulottuvilta.

#meidänkjp #unelmienjalkapallokenttä #visitkouvola #kouvola #urheilukaupunki #KJP #montajoukkuettayksiseura #kouvolanjalkapallo #kaakonkolmonen #futiskouvola #kouvolanjalkapalloonkjp

Tilastot
MyPa

4 - 0

(1-0)
30'MaaliHietala Väinö
56'MaaliRämä Jussi-Pekka
64'MaaliHassel Jari
92'MaaliHernesniemi Sasu

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KJP - Kouvolan Jalkapallo

Savonkatu 23, 2 krs.

45100 Kouvola


Toimisto avoinna:

sopimuksen mukaan
toimisto@kouvolanjalkapallo.fi


Y-tunnus: 2874407-9


Pankkiyhteys
BIC    OKOYFIHH
IBAN  FI28 5750 0120 3352 20