KJP Miehet Edustus, Miesten Regions Cup

KJP KJP - SexyPöxyt  1 - 2

Keskuskenttä N

​Kauden parhaallakin niukka tappio

Espoolainen SexyPöxyt teki tilanteensa Regions' Cupin välierässä nopeammin ja puolusti lopun tarkasti. KJP:lle tappion paras anti oli viesti siitä, että kunnolla keskittyessään joukkue pystyy mihin vain.

KJP nousi hatunnoston arvoisesti kahden edellisen sarjapelin harmaudesta kohdatessaan lauantaina jalkapallon Regions' Cupin välierässä huippunopean Espoon SexyPöxyt. Vaikka esitys oli todennäköisesti kauden ehyin, sen riittäminen vain niukkaan 1-2 (0-1) -tappioon meni kotijoukkueella lopussa vahvasti tunteisiin.

Eli – tulos vie SexyPöxyt 1. lokakuuta Olympiastadionilla pelattavaan amatöörijoukkueiden finaaliin, jonka joukkue myös mitä todennäköisimmin myös voittaa ja matkaa Uefan tuella Eurooppaan.

KJP on vastaavasti henkisessä tienhaarassa. Jos tulos käsitellään oikein, joukkue ymmärtää pystyvänsä voittamaan omassa Kolmosen lohkossaan kenet tahansa. Mutta jos taas henkinen lama ottaa otetta, Ruokolahtea vastaan voi olla vaikeaa.

Mutta yhteenvetona: Saappaat jalassa -vertaus ei oikein toimi jalkapallossa (etenkään helteellä), mutta ainakin voi hyvin sanoa KJP:n kaatuneen nappikset jalassa. Ja joukkue kaatui selkeästi eteenpäin!

- Oli sellainen tasonnosto, että joukkueesta voi olla todella ylpeä. Pelitapahtumiin nähden oikea joukkue kyllä voitti, mutta kyllähän noin lähelle pääseminen tietysti harmittaa, KJP:n päävalmentaja Esa Udd kehui omiaan.

Tunne vastaan nopeus

Välierävastus SexyPöxyt tiedettiin nopeaksi. Yhdellä vahvistuksella se voisi mitellä yleisurheilun Helsingin piirin pikaviestimitalista, mutta kun asia oli Kouvolassa tiedossa, siihen myös iskettiin.

KJP:n porrastus oli tietenkin omaa hyökkäysvoimaa syövä, mutta vastaavasti myrkkyä espoolaisten sprinttereille. 5,5 miehen alakerta teki tehtävänsä, miehityksessä puolikkaasta vastasi koko kenttää pinkonut Oskari Nurminen, joka pystyi vastaamaan jalalla täysin vierasjoukkueelle.

- Vastustajan vahvuudet tiedettiin ja niihin pystyttiin iskemään todella hyvin – aina takaiskumaaliin saakka, Udd pohti.

Kun Pöxyt oli yrittänyt aikansa maata pitkin oikealta, joukkue vaihtoi kuin vahingossa taktiikkaa. Ryhmän lauantain tähti Veeti Väätäinen tälläsi huiman pitkän selustapallon, jonka Valtteri Kuusisto poimi millintarkasti koukkuun ja karkasi ohittamaan Ville Iiskolan 14. peliminuutilla.

Samainen Väätäinen ruokki täydellisesti myöhemmin Zanjar Abubakiria, mutta Ville Iiskola venyi iltapäivän komeimpaan pelastukseen vasemman jalan spagaattivenytyksellä.

Vaikka SexyPöxyt piti ajallisesti palloa enemmän kuin kotijoukkue, vaaralliset vierailut boksiin menivät melko tasan. Peruspelin ainoa olennainen ero oli tilanteiden tekonopeus, eli KJP sai paikkansa yleensä lihamuuria vastaan. Hyviä tilanteita loivat esimerkiksi syöttöparit Ville Majander-Miikka Äijö ja Oskari Nurminen-Jussi Lanu.

Venäläisen vapari osui

Toisella puoliajalla espoolaiset näyttivät kaasuttavan karkuun. KJP:n Joona Sorvo joutui ahtaassa tilassa purkamaan pallon kulmaksi, minkä vierasjoukkue hyödynsi sadalla prosentilla. Pöxyjen syöttökone Joni Gardemeister laittoi pallon harjoiteltuun paikkaan, johon syöksyi ensimmäisenä Teemu Koski puskien pallon vääjäämättä pömpeliin.

Koski teki puolivälierässä Haminaa vastaan peräti neljä maalia, joten voittajien materiaalista kertoo melkoisesti sekin, että mies pääsi kehiin vasta toiselle puoliajalle.

Peliä ei kuitenkaan ollut pelattu. 63. minuutilla KJP sai vapaapotkun noin 40 metristä vasemmalta. Ohjusta meni suuntaamaan Riku Venäläinen, jonka kaaripallo putosi täydellisesti laitapakki Jussi Lanun juoksulinjalle – 1-2!

Vaikka KJP kuumenikin lisäajalla SexyPöxyjen tappaessa tehokkaasti aikaa, ehkä ainoan miinusmerkinnän kotijoukkue saa nimenomaan omaa tehtyä maalia seuranneesta 10-minuuttisesta. Pallo kävi tuona aikana ehkä kahdesti 20:n metrin rajoilla, mutta ei boksissa kertaakaan. Etsikkoaika hupeni siis osaltaan vieraiden hyvään pallonpitoon.

Kun kellossa oli jo 84 minuuttia, KJP heräsi uudelleen elämään Stadion-unelmaansa. Jatkoajan avaimet olivat Niko Nakarilla muutama minuutti ennen täyttä aikaa, mutta hyvä spurtti kuivui SexyPöxyjen pakin ja loistavan maalivahdin Lassi Hurskaisen oikein ajoitettuun kahden miehen blokkiin.

Jo vähän aiemmin Oskari Nurminen oli petannut Nakarille puskupaikan, mutta kulma oli liian pieni. Aiemmasta kunnon paikasta vastasi parivaljakko Pyry Kuoppamäki-Tiitus Mäkinen, mutta maalilla Jan Rytilahti jyrättiin kriittisillä hetkillä ulos tilanteesta.

Pelkkiä onnistujia

Jalkapalloa vähemmän seuraavasta voi tuntua omituiselta kehua joukkue kokonaisuudessaan tappion jälkeen, vaikka viiden maalin voitto edellisessä sarjapelissä ei juuri kehuja kirvoittanut.

Näin se vain on. Vastustaja merkitsee enemmän kuin olosuhteet yhteensä, ja lauantaina KJP oli erinomaisesti valmistautunut ja keskittynyt. Heikkoa lenkkiä ei löytynyt.

Erityisen maininnan ansaitsevat laitapakit Jussi Lanu ja Ville Majander. Molemmat hoitivat puolustustehtävänsä aukottomasti, mutta osallistuivat tukevan varmistuksen mahdollistamana myös hyökkäyksiin kiitettävästi.

Toppareina Samu Liukkonen ja välillä keskikentän pohjalta palloja jakanut Riku Venäläinen taistelivat erinomaisesti. Kokeneet Joona Sorva ja Miikka Äijö eivät pelanneet täyttä peliä, mutta jättivät kentälle kaiken mahdollisen.

Tiitus Mäkinen yrittää hallintapeleissä joskus jopa yhtä harhautusta liikaa, mutta nyt focus oli tavoitteessa, pallo liikkui katkojen jälkeen välittömästi. Samaa voi sanoa Jan Rytilahdesta, joka nosti syöttöjen osumatarkkuutta Ristiina-pelistä 100 prosentilla.

Oskari Nurmisen tai Niko Nakarin maalitili ei lauantaina karttunut, mutta merkattu hyökkääjä on aina iso apu omalle puolustukselle, vaikkei sitäkään moni huomaa.

Ville Iiskola oli mahdottoman edessä voittajien osumissa. Kaksi paraatipelastusta ja hyvät vastaantulot vaikeuttivat kuitenkin espoolaisten vierasurakkaa.

Toki SexyPöxyt osui kertaalleen tolppaankin KJP:n kavennuksen jälkeen. Vaikka tulos harmittaa aikansa, lukemia ei silti voi pitää vääryytenä.

Vaihdosta huomionarvoiset minuutit keränneistä Pyry Kuoppamäki ja Anssi Jokela täyttivät ruutunsa. Lukas Spiring pääsi kehiin aivan lopussa, mutta silti syöttö mahdolliseen tasoitusmaaliin jäi 20 sentistä kiinni pallon karatessa yli oikean sivurajan.

Joona Udd ehti vain tapella Venäläisen kanssa Pöxyjen ajantappoa vastaan kulmalipulla. Tunteet vähän lämpenivät, mutta samalla tavalla KJP olisi pelannut lopun, mikäli olisi ollut johdossa.

Ottelun erotuomari Roope Pynnönen haki linjaansa täydet 97 minuuttia, mutta aika loppui valitettavasti hieman kesken.

Vierailla hyvä meininki

Voittajien kermaan nousi mainittujen Väätäisen ja Hurskaisen ohelle Sebastian Nuorala, joka jakeli Väätäisen tapaan hienoja pitkiä syöttöjä.

Joukkue toki juputti tuomarille, siinä missä mikä tahansa porukka, mutta vastustajan tekemisiä kommentoidessaan joukkue ei sortunut ylilyönteihin.

Samaa voi sanoa myös joukkueen reilun 20:n hengen kokoisesta faniryhmästä. Eväiden kanssa oli hienoista säätöä, mutta vastustajalle ei huudeltu asiattomuuksia.

Tämä on tosin lajikulttuuristakin kiinni. Jossain ns. kansallispelissä ”sulla ei oo mitään käyttöä” olisi voitu tulkita rajan ylittäväksi henkilökohtaisuudeksi.

Onneksi jalkapallo on kansainvälinen laji, jossa ei voi mennä naurettavuuksiin.

- Markku Lintula -

Jussi Lanu kairaa palloa pois espoolaisilta yhdessä Samu Liukkosen kanssa. Lanu teki Riku Venäläisen nappivaparista kotijoukkueen kavennusmaalin.

Täysosuma. Iltapäivän komeimman vapaapotkun antanut Riku Venäläinen ja päävalmentaja Esa Udd läppäävät keskiviitosen.

Lähes jatkoaika. Niko Nakarin veto kimmahtaa maalivahti Lassi Hurskaisesta yläilmoihin, mutta väärään suuntaan. Huomionarvoista on myös Nakarin polven asento, kuvaaja olisi ollut leikkauspotilas moisen linkun koettuaan.

Tiitus Mäkinen pelasi lauantaina hyvän ottelun. Ylimääräisiä piruetteja ei nähty, vaan kokonaistaloudellista peittopeliä.

Ville Iiskola oli reilut 10 vuotta sitten FC KooTeePeen maalivahti kotkalaisten pudotessa SexyPöxyille Suomen cupissa. Lauantaina kokenut veskari teki kaikkensa, mutta espoolaiset marssivat Olympiastadionille.

Tilastot

1 - 2

SexyPöxyt
(0-1)
14'MaaliKuusisto Valtteri