3
SYY
14.00
KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

KJP - KoPa  0 - 1

Keskuskenttä N

Malinen nollasi KJP Edustuksen tehot

Pyry Kuoppamäen (vasemmalla) ja Riku Venäläisen akseli toimi tekopaikkoja luotaessa hyvin, mutta boksissa kärjet törmäsivät toistuvasti Kotajärven maalivahtiin.


Toinen peräkkäinen kotitappio oli tekopaikkojen määrään nähden tilastokummajainen, mutta joskus palloa ei saa pömpeliin kantamallakaan.

KJP Edustuksen syyssukellus jalkapallon Kolmosessa loiveni lauantaina hieman, mutta jatkui silti. Viikontakainen 0-4-kotikylpy sarjapaikastaan taistelevalle STPS:lle sai jatkokseen toisen perättäisen kotitappion, kun pikemminkin kotonaan pisteitä napsinut lemiläinen Kotajärven Pallo kävi hakemassa Keskuskentältä täyden potin yhdellä ensimmäisen puoliajan maalillaan 0-1 (0-1).

Vaikka tulos pysyi ennallaan, peli ei sinällään näyttänyt hullummalta. Paikkoja syntyi tasaiseen tahtiin ja vieläpä monipuolisesti tehtynä, mutta jossain vaiheessa mieleen tuli lahtelaisen Sleepy Sleepersin legendaarinen Urpon Pallo -biisi. Sehän alkaa ”Voi per...le kun ei mee millään maaliin, ei mee millään”.

Siinä oli peli tiivistetysti. Kokeneempi ja kookkaampi Kotajärvi teki yhden, ja kun maalivahti Mats Malinen pelasi suoranaisen huippuottelun, siinähän se sitten oli.

Toki KJP täytti oman osansa Malisen kruunun kirkastamisesta, kun pienet, mutta riittävät ajoitusvirheet veivät vuorollaan kunkin yrittäjän mahdollisuudet. Paikkoja oli etenkin hyökkäävillä pelaajilla, ja kerran Niko Nakarin taitava veto näytti olevan jo sisällä, mutta Malinen kauhoi pallon yläkulmasta aivan uskomattomasti.

Tekopaikkoja riitti myös Oskari Nurmiselle ja Otto Haimille, jolta Malinen otti Nakarin tapaan pois ainakin yhden varman.

- Pallon hallinta oli meillä ehkä 75-25 ja normaalioloissa paikoista olisi tehty 5-6 maalia. Ehkä tässä kävi vähän niin, että erinomaisen Region’s Cupin välierän jälkeen tuli jonkinlainen henkinen ulospuhallus, jonka jälkeen on ollut vaikeaa, päävalmentaja Esa Udd pohdiskeli.

Yksi riitti vieraille

Lauantaina Kotajärvelle riitti siis todellakin yksi osuma, jonka viimeisteli jo 25. minuutin kohdalla Eetu Suoraniemi. Ylemmästäkin sarjoista kokemusta hankkinut ja huomattavan taitava Suoraniemi otti tekosektorilla pallon niin hienosti haltuun, ettei puolustukselle sen enempää, kuin maalivahti Ville Iiskolallekaan jäänyt aikaa eikä mahdollisuuksia tehdä vastustajan aikeita tyhjäksi.

- Maali oli hieno, mutta samalla täytyy tietysti todeta, että niitä oppirahojakin on kauden aikana makseltu vähän turhan usein. Tosin nehän pitää maksaa, pelaamalla oppii, Udd muistutti.

KJP yritti hakea uutta virtaa runsailla vaihdoilla, mutta vaikka peli oli tilanteiden valossa hallussa, ratkaisijaa ei löytynyt penkiltäkään.

Tekopaikkojen luomisessa pelasi pitkään hienosti Riku Venäläisen ja Pyry Kuoppamäen akseli, mutta viimeinen niitti jäi antamatta.

KJP:n loppukauden rooli idän B-lohkosssa on nyt enää pakansekoittajan osa. Joukkue ei voi pudota eikä nousta. Seuran kautta aikojen toinen miesten edustusjoukkueen kausi tuo kyllä ensimmäiseen nähden selkeää pelillistä ja toiminnallista parannusta, mutta kauden parhaiden pelien valossa liekin hiipuminen ennen loppusuoraa on tietenkin pettymys.

- Tässä kaudessa oli todella hyviä aineksia ja hienoja hetkiä. Olemme jo aloittaneet kartoituksen pelaajien fiiliksistä ja suunnitelmista. Jos tämä porukka pysyisi hyvin koossa, olisi mielenkiintoista nähdä, mihin se pystyisi ilman hankalia loukkaantumisia, joita cupin pelikuorma vielä korosti, Udd totesi.

Keskiviikkona kohti parempaa

Ottelun jälkeen palaveriin suunnistaneen joukkueen kippariksi palannut Niko Nakari katsoikin pelin jälkeen, että nyt on edessä selkeän tasonnoston paikka. Siihen aukeaa mahdollisuus jo ensi keskiviikkona Mikkelissä Pallo-Kissoja vastaan. MiPK shokeerasi kevätkierroksella Sarkolassa vohkimalla varmat pisteet kahdella lisäajan osumallaan. KJP:llä on siis varmasti yhtä jos toista hampaankolossa, mutta samalla pitää tietenkin todeta, että rennosti hyvä tulee, ei väkisin puskemalla.

Haminan Pallo-Kissat selätti kaimaseuransa lauantaina 3-0 ja otti näin ollen jälleen ison harppauksen kohti karsintoja. Vallien välissä Mikkelin kapteeni Jiri Haikonen otti kaksi keltaista ja huilaa näin ollen KJP-pelin.

Jatkossa Haminan pahimmat kannot kaskessa ovat Kultsu ja Union Plaani, joista jälkimmäinen kuuluu myös KJP:n loppuohjelmaan.


Ville Majander pääsi luutimaan laitapakkina ilman kapteenin nauhaa, kun Niko Nakari oli jo täysien minuuttien kunnossa.


Anssi Jokela (kuvassa) ja Joona Sorva vaihtoivat tauolla paikkaa Jokelan siirtyessä vaihtoon.


Joel Harinen pelasi puoli peliä yritteliäästi ja pirteästi.


Tiitus Mäkinen ja Samu Liukkonen taaempana pelasivat lauantaina täydet minuutit.