14
HEI
19.00
KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

Kultsu FC - KJP   1 - 1

Joutseno Keskuskenttä N

​KJP:lle piste kärkiottelusta

Etenkin kotonaan vaikeasti voitettava Kultsu pelastui vieraiden viimeistelyn oltua edelleen paikkojen määrään nähden tukkoista.

KJP pelasi kauden toisen tasapelinsä jalkapallon Kolmosen jatkuessa kouvolalaisten osalta torstaina. Lohkon kärkipäähän hiipinyt ja kovana kotijoukkueena tunnettu Kultsu ei kyennyt tällä kertaa hallitsemaan peliä kotonaan Joutsenossa, mutta vastaavasti KJP tuhlaili paikkoja viime otteluiden tapaan, joten 1–1 (1-1) oli lopulta varsin oikealta tuntuva tulos.

- Me saimme pisteen, eikä Kultsu saanut kolmea. Siinä mielessä tulos oli hyvä, mutta kyllä peli olisi voinut olla selvä jo vartin jälkeen, jos olisimme pystyneet käyttämään paikkojamme, päävalmentaja Esa Udd laskeskeli.

Paikkansa käytti jo 6. minuutilla Pyry Kuoppamäki, joka pelasi linkkinä. Kautta ottelun vahvasti kulkenut laitapeli tuotti tekopaikan, kun Otto Haimi pelattiin syöttöpaikkaan ja nuoren pelimiehen kova laakapallo tuli Kuoppamäellä etuviitoselle. Pyry tuuppasi pallon etukulmasta sisään, ja kauden toinen osuma oli jälleen tosi tärkeä.

Lopussa avopaikka

Uddin mainitseman avausvartin aikana hyviä paikkoja oli muun muassa Niko Nakarilla, jonka veto meni niukasti ohi takatolpan, sekä Oskari Nurmisella, jonka reisihaltuunoton jälkeisen laukauksen Kultsun lihamuuri sai jotenkin blokattua.

Viimeinen ja miestä rankasti ohimoon ottanut tilaisuus tuli Joni Mänttärille. Vaihdosta peliin otettu Joona Udd ajoi mainiosti boksiin ja antoi ulkosyrjällä maukkaan metrin korkuisen pallon takatolpalle Mänttärille, mutta kuten hyville syötöille usein käy, ne tulevat myös hyvin yllättäen, eikä Mänttäri harmikseen saanut tappopalloa sisään.

KJP pelasi Kolmosen yleisen linjan mukaisesti taas hyvin erilaisella kokoonpanolla. Toisena laitapakkina hääri tällä kertaa Lukas Spiring, joka onnistui tontillaan hyvin. Kaiken kaikkiaan avauskokoonpano oli perin nuori, mutta painopiste silti pitkiä jaksoja Kultsun puolustuspäässä, joten täältä tullaan.

Tasaisen vahvasta esityksestä voi poimia Spiringin, Haimin ja Kuoppamäen ohella muun muassa Jan Rytilahden, joka oli keskikentällä vahva. Myös Joel Harinen esiintyi väkevästi.

Toisella puoliajalla KJP otti kentälle Peli-Karhuista siirtyneet Joona Sorvan ja Anssi Jokelan.

- Tauko oli meille hyvä asia, sillä saimme levätä ja ajaa harjoituksissa uusia miehiä sisään, Udd näki.

Vaikka Kultsu ei varsinaisesti mässäillyt tekopaikoille, se käytti KJP:n 32. peliminuutin sekaannuksen armotta hyväkseen. Kaksi tai jopa kolme vierasjoukkueen pelaajaa irtosi muodosta saman pelaajan kimppuun, jolloin Kultsun vaarallinen Miko Lötjönen irtosi läpiajoon ja onnistui myös viimeistelyssä. Muut maalipaikat pysähtyivät mustapaitojen Ville Iiskolan huipputorjuntoihin.

Pakka tiivistyy

KJP:n Kolmosen lohkosta näyttää tulevan juuri niin jännittävä, kuin parhaimmillaan osattiin toivoa. Uutta nousua kohti kärkiryhmää tekevä Imatra voitti keskiviikkona Haminan. Kun Kultsun voittoputki ei saanut jatkoa, kärkinelikko mahtuu nyt noin yhden voitetun ottelun marginaaliin.

KJP kohtaa seuraavaksi kotonaan ensi torstaina Savilahden Urheilijat, jolla on otteluohjelmassa Kymenlaakso-viikot menossa. SavU isännöi lauantaina sarjakärki MyPaa ja matkaa sitten Kouvolaan.

SavU-pelin jälkeen KJP pelaa jälleen kotonaan, kun vastaan tulee pikauusinnassa Kultsu. Loppukauden herkullista sarjaohjelmaa ajatellen kaksi seuraavaa kotipeliä näyttävät lahjomattomasti sen, mihin asti mustapaidoilla on lohkossa mahdollisuudet.


Lukas Spiring pelasi tällä kertaa laitapakkina, mikä ei ole sekään täysin vieras tontti.


Otto Haimin kovat syötöt laidalta ovat olleet kaudelle ominaisia. Tällä kertaa yksi napakka keskitys tuotti vieraiden ainoan maalin.


Joel Harinen onnistui Joutsenossa hyvin.