6
TOU
18.30
KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

Ri-Pa - KJP   0 - 8

Urpola TN

Urpolan ilta

Ilta Urpolan kasi-nolla

KJP:n liike kesti Ristiinaa vastaan täydet 90 minuuttia, eikä voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä.

Kevään toistaiseksi lämpimin ilta perjantaina lämmitti myös Kouvolan Jalkapallon KJP:n edustusjoukkuetta ja sen otteita tiiviisti seuraavia. Jalkapallon Kolmosessa paikkansa viime kausina vakiinnuttanut Ristiinan Pallo oli lainakotikentällään Mikkelin Urpolassa täysin vailla mahdollisuuksia KJP:n mättäessä lukemiksi komeat 8-0 (2-0).

Kuten taukonumerot kertovat, RiPa pystyy parhaimmillaan kiusaamaan parempiaan. Saviniemessä vieraillessaan se jopa johti MyPaa, mutta perjantaina vaaralliset maalintekoyritykset jäivät vähiin, eikä edes joukkueen liigakokemustakin aikanaan hankkinut Miikka Oinonen saanut nimeään tilastoihin.

KJP paukutteli osumia laajalla rintamalla. Kuparisen rikkonut Niko Nakari osui kahdesti kuten myös Oskari Nurminen. Kaksikko on lohkon maalintekijätilaston keulilla, Nakarilla kuusi ja Nurmisella viisi häkkiä tehtynä.

Jan Rytilahti pisti vieläkin paremmaksi tehtaillen hattutempun. Kahdeksannesta maalista vastasi tämän kesän ensimmäisessä Kolmosen pelissään pelannut Lukas Spiring.

Voiton ansiosta KJP nousi lohkon taulukossa kakkoseksi. Edellä on yhden ottelun enemmän pelannut MyPa.

Iiskolalle kova tälli

Ensimmäiset Kolmosen minuuttinsa urakoi maalivahti Jesse Lehtinen. Ri-Pan hyökkääjä tuli päin vielä vihellyksen jälkeen ja polvi osui Iiskolaa päähän niin, että kokenut torjuja piti lähettää tikattavaksi.

- Pelitauon pituutta en vielä osaa sanoa, mutta mennään täysin Villen ja lääkärin ehdoilla. Lehtisen Jesse tuli tosi hienosti sisään, KJP:n päävalmentaja Esa Udd kuvaili.

KJP:llä on alkamassa tiukka rypistys, jossa se pelaa yhdeksän päivän sisään cupin neljännen kierroksen pelin sekä kaksi Kolmosen matsia. Tästä syystä Udd lepuutti osaa nuorista pelaajista, muun muassa Joel Harista ja Otto Haimia, osalle kokeneemmista taas annettiin vielä lisää aikaa toipua vammoistaan, kuten Miikka Äijölle ja Kalle Sippulalle.

Vaikka kokoonpanot vaihtelevat, peli tuntuu vain paranevan.

- Nyt pystyttiin noudattamaan pelitapaamme alusta asti 90 minuuttia. Jos HaPK-pelissä jäi vielä jotain piippuun, nyt ei jäänyt. Otimme Ristiinalta aseet täysin pois, mistä olin todella tyytyväinen, Udd myhäili.

Komeita osumia

Juoksuvoima ja siihen sovitettu syöttöharjoittelu toi tulosta heti ottelun alussa. KJP sahasi läpi kentän nopeilla siirroilla, ja lopulta Ville Majander antoi kovan syötön maalille, josta Niko Nakari sananmukaisesti juoksi pallon sisään.

Vieläkin enemmän Urheiluruudun tavaraa oli yhdessä Jan Rytilahden kolmesta osumasta. Vierasjoukkueen pelaajat miltei arvasivat lopputuloksen jo siinä vaiheessa, kun pallo hieman boksin ulkopuolelta ehkä 17-18 metristä pamahti matkaan. Tälli oli niin vastustamaton, että sellainen voisi ottelun avausmaalina kuoria saman tien vastustajasta turhat luulot pois. Nyt tämä tehtiin laajalla rintamalla.

Paluun pelaavaan kokoonpanoon teki Mikkelissä Jere Sjögren, jolle lasku ei ollut sananmukaisesti pehmeä. Yksi kolhu aukaisi nenän ja toinen kolhu polveen vei hetkeksi paikkailtavaksi, mutta alakerran henkinen liideri ei ottanut vaihtoa kuuleviin korviinsa.

KJP:n kausi jatkuu heti ensi torstaina 12.5 Sarkolassa kotiottelulla Mikkelin Pallokissoja vastaan. Mikkeli on puristanut tähän mennessä yhden tasapelin Heinolaa vastaan ja hävinnyt muut.

Niko Nakari on osunut kauden kolmessa ensimmäisessä pelissä tahdilla 3-1-2. Urpolan tekonurmella verkko heilahti siis kaksi kertaa.

Oskari Nurminen joutui jättämään koko kauden -21 väliin, mutta nyt liike ja tehot ovat jälleen tapissa.

Jan Rytilahdella on kokemusta Kolmosta ylempääkin, mikä näkyy otteissa monin tavoin. Ristiinaa vastaan syntyi hattutemppu.