22
KES
18.30
KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

MyPa - KJP   1 - 2

KSOY Stadion TN

KJP juonikkaampi Kouvolan derbyssä

Kolmosen paikallinen päättyi lähes tuhannen katsojan todistaessa vieraiden taktiseen onnistumiseen.

MyPa ja KJP aloittivat jalkapalloilijoiden juhannuksenvieton keskiviikkona värikkäästi. Kolmosen kärkijoukkue MyPa lämmitti saunan huolella, mutta viimeiseksi lauteilla istui KJP, joka aiheutti sarjajohtajalle sen ensimmäisen kotitappion maalein 1–2 (1-1).

Sauna oli kumminkin hienosti lämmitetty. Saviniemessä oli cheerleaderit, ammattikuuluttaja Pertti Tapola ja nappiin osuneen pelipäivän ansiosta noin 950 katsojaa. Puitteet jalkapallojuhlalle neljännestä sarjatasosta huolimatta olivat täydelliset!

Aihetta pelillisiin juhliin oli tästä huolimatta rajallisesti. Paikallispelin tavoin ottelu oli tiukka ja tasainen, mutta ei erityisen laadukas. Harhasyöttöjä tuli puolin ja toisin runsaasti.

- Ei aina kaunista, mutta taktiikkamme kuitenkin toimi nappiin MyPa:n pelatessa juuri niin kuin olimme olettaneet. Olimme panostaneet tähän peliin todella paljon ja halusimme voittoa enemmän, KJP:n päävalmentaja Esa Udd säteili gladiaattoreiden jammaillessa pukukopissa Vaskikelloja.

Niin, voitto selvästikin maistui KJP:lle, sillä loppuvihellyksen soidessa koko penkki pinkoi kentälle vaivoihin katsomatta.

Puolustajat maalinteossa

KJP iski ottelun avausmaalin nopeasti. Niko Nakari tuli vahvasti oikealta, eikä puolustaja pystynyt estämään syöttöä läpi boksin takakulmalle. Sinne laitapakin paikalta rynnännyt Jussi Lanu sai tuupata pallon tyhjiin.


Hssst! Otto Haimi oikealla ja Oskari Nurminen takana ehtivät ensimmäiseksi onnittelemaan Jussi Lanua nopeasta johtomaalista.

MyPa:n tasoitus tuli KJP:n virheiden seurauksena. Oman erikoistilanteen varmistaminen unohtui, joten kun vielä alimmaisen miehen liukutaklaus meni niukasti ohi, Vili Toppinen pääsi karkuun ja sijoitti ohi muuten täydellisen illan pelanneen Ville Iiskolan.

KJP:llä oli ensimmäisellä puoliajalla enemmän tilaisuuksia toiseen maaliin kuin isännillä, mutta vastaavasti MyPa kehitti toisella puolikkaalla erittäin piinaavia painostusjaksoja. KJP:n puolipitkät purkupallot eivät alkuunkaan aina onnistuneet, mutta edellisistä voittopeleistä hankittu itseluottamus auttoi löytämään aina sen jalan, joka lopulta siivosi tilanteen.

MyPa:n johtomaalin roikkuessa jo ilmassa KJP iski toistamiseen. Joukkue sai 69. minuutilla kulman, jonka Jan Rytilahti toimitti ruuhkaan matalana XXL-kokoisen isäntäjoukkueen odottaessa pääpalloa. Ajoituksen mestariksi myös hyökkäyspäässä paljastunut toppari Samu Liukkonen ehti jalkoineen palloon ensimmäisenä.

- Tuota kuviota on hierottu todella paljon. Hienoa, että se nyt onnistui, Esa Udd hehkutti.

Huomattava kokoero

KJP pyrki pelaamaan mahdollisimman varman päälle, ja neljän alakerta apumiehet mukaan lukien antoikin MyPa:lle keskikentällä komennon. Tämän lisäksi kotijoukkue voitti noin neljä pääpalloa viidestä. Isännät olivat numeroa tai kahta isompia, eivätkä tästä huolimatta silmiinpistävän hitaita.

Hyvät nousut etenkin vasenta laitaa pitkin jäivät kuitenkin ilman loppusilausta. Vaarallisten maalipaikkojen laskennan perusteella ottelu olisi voinut päättyä tasankin ilman suurempaa purinaa, mutta nyt kävi näin.

- Tällä kertaa pomppi meille. Maukkaat pisteet, joiden kanssa on tosi mahtavaa lähteä juhannuksen viettoon, Udd huokaili tyytyväisenä.

Voittajilla oli useita tilastoissa näkymättömiä sankaritarinoita. Jere Sjögren paini Tymoteusz Kyzniarekilta tehot hienosti pois. Ville Iiskola johti peliä järkähtämättömästi ja poimi pitkäksi menneet viimeiset syötöt armotta haltuunsa.

Maalintekoonkin ehtinyt Samu Liukkonen oli jälleen itse varmuus topparina. Varsin alhaalla pelannut Jan Rytilahti peitti pahoissa paikoissa monta syöttölinjaa, ja lopussa Niko Nakari tappoi kellosta viimeiset lisäminuutit.

Oskari Nurminen laskeutui toisella puoliajalla selvästi alemmas torjumaan MyPa:n rynnistystä. Keskikentällä eniten palloa pitikin Tiitus Mäkinen, jolta nähtiin muutama todella kaunis pyöräytys.

Vaihdosta tulleet miehet täyttivät ruutunsa. Joel Harinen oli todella lähellä paukauttaa 1–3, mutta kaima Joel Peltola MyPa:n maalilla venytti kuin ihmeen kaupalla oikean kätensä vedon eteen. Niin ikään Pyry Kuoppamäki tappeli hyvin isompiaan vastaan vikkelillä jaloillaan, ja loppuminuuteiksi vaihdetut Joona Udd ja Kalle Lehtinen toivat sopivasti kokoa kehiin.

MyPa:n parhaat olivat nimenomaan maalivahti Peltola, hyvällä tekniikalla pitkiä avauksia jakanut Leevi Perkiö, Väinö Hietala ja toisella puoliajalla Sasu Hernesniemi.

Lindforsilta nappiveto

Jos jäikin joukkueiden arvosana ehjän tekemisen osalta noin tyydyttävään, ottelun tuomarikolmikko veti illan kiitettävästi. Jesper Lindfors totesi ilmeisesti jo alkuminuuteilla, ettei paikallispanoksesta huolimatta ollut sikailua tai psyykkausta luvassa, joten hän antoi joukkueiden pelata. Pilli ei soinut turhaan, ja tällä kertaa ryhmistä pienempikin nautti siitä, että pelata sai kovaa, mutta reilusti.

Samalle tasolle ylsivät myös linjurit Tommi Manninen ja Saku Metsämuuronen. MyPa:n faniryhmä tosin sulatti kaksi paitsiona hylättyä kotimaalia varsin heikosti, mutta niinhän faniryhmä aina.

- Markku Lintula -


Samu Liukkonen on iskenyt voittomaalin, minkä Niko Nakari vasemmalla ja Jere Sjögren takana todistavat paljon iloisemmissa tunnelmissa kuin MyPa:n puolustus.


Joel Harinen pyssytti ottelun loppuhetkillä erinomaisen laukauksen kohti MyPa:n maalia, mutta kaima Peltola venytti kätensä eteen.


Jere Sjögren teki omalla kenttäpuoliskolla ison urakan MYPA:n isoja pelaajia vastaan.


Tiitus Mäkinen rynnistää palloon, mutta ei pääse maalaamaan eikä syöttämään Leevi Perkiön ja Joel Peltolan matalista asemista huolimatta.


KJP:n reaktiot ottelun päätyttyä kertovat siitä, että isonveljen kukistaminen maistui maukkaalta.