KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

HaPK Edustus - KJP   5 - 1

Urheilukenttä N

​Hamina jyräsi löysän KJP:n

KJP:n kuuden tappiottoman ottelun putkelle lyötiin sunnuntaina Haminassa tylysti tulppa. Jalkapallon Kolmosen itäisen B-lohkon suursuosikki HaPK oli kärkiottelussa kiistatta parempi lukemin 5-1 (4-1).

Selvien numeroiden takana on sekä Haminan hyvyyttä että KJP:n löysyyttä.
- Kaksinkamppailut eivät kiinnostaneet oikein ketään, ja omalla 16:n alueella levitettiin punainen matto Haminalle. Ehkä juttu menee niin, että aina välillä täytyy ajaa karille, jotta kaikki muistavat mitä homma vaatii. Nyt on taas lähdettävä työhaalareita ostamaan, KJP:n päävalmentaja Esa Udd puhisi.

Hamina pomppasi taulukossa saman tien kakkospaikalle kolmen pisteen päähän MyPasta, mutta Pallo-Kissoilla on peräti neljä ottelua vähemmän pelattuna. Näin ollen lohkon kärkeen alusta asti veikkailtu HaPK ei näyttäisi pettävän odotuksia, etenkin kun joukkue sai vielä keskikentän järjestelijän Lennart Voikarin hetkeksi takaisin.

- HaPK on ollut lohkon selvä suosikki ja tuolla materiaalilla se on sitä jatkossakin, Udd muistutti.

Pietiläiselle hattutemppu

Keväällä joukkueiden kohtaaminen Sarkolassa päättyi jännittävien vaiheiden jälkeen 2-2. Tuossa pelissä vihreäpaitojen luontaisin maalintekijä Nico Pietiläinen ei kuitenkaan ollut vielä pelikunnossa, vaan oli kokoonpanossa valmentajana. Sunnuntaina Pietiläinen pommitti puhtaan hattutempun, kolme perättäistä maalia 5, 31 ja 36. minuuteilla. KTP:n takavuosien maajoukkuepelaajan Sauli Pietiläisen pojanpoika on kuntoon päästyään lisännyt suosikin iskukykyä melkoisesti.

HaPK:n tiliä tahraa vain yksi tappio, joka tuli lohkon on/off-joukkuetta Imatraa vastaan Ukonniemessä. Uutta nousua tehnyt IPS hävisi viikolla mennen tullen Mikkelille ja valahti jälleen keskiryhmään.

Hamina on kohdannut sarjassa niin MyPan kuin KJP:nkin jo kahdesti. Vieraspeli Joutsenossa tulevana torstaina taitaakin olla se koetinkivi, jonka selvittämällä HaPK marssii lohkon ykköseksi – olkoonkin, että yllätykset ovat olleet lohkon suola.

Nopea tasoitus nosti toiveita

Kun Pietiläinen iski ottelun avausosuman 5. minuutilla, lähes heti juhlinnan tauottua KJP tuli tasoihin. Maalin täräytti kapteeni Niko Nakari, jolle osuma oli kauden 12:s. KJP:n kaksikko eli Nakari ja Oskari Nurminen pitävät maalitilaston kärkipaikkaa, perässään Haminalle sunnuntaina kerran osunut Joona Pasi ja Savilahden Santeri Karjalainen, joilla on 11 häkkiä tehtynä.

Nakarin maali oli komea. Yksi harvoista vieraiden nopeista hyökkäyksistä vapautti kapteenin hyvään juoksuun oikealla. Ensimmäisen vedon Hamina blokkasi, mutta pallo tuli sopivasti uudelleen Nakarille niukasti boksin ulkopuolelle, josta kokenut viimeistelijä kiskaisi pallon yläkulmaan.

Nakarin tasoituksen jälkeen peli aaltoili hyvän matkaa yli 20 minuuttia melko tasaväkisenä, mutta Pietiläisen kaksi maalia ja etenkin juuri ennen taukovihellystä syntynyt Ilmari Kontusen 4-1 katkaisivat kamelin selän.

- Ja pakko sanoa, ettei meillä kyllä tasoituksen jälkeen ollut oikeastaan lainkaan varsinaisia tekopaikkoja Udd tunnusti.

Toisella puoliajalla molemmat joukkueet vaihtoivat runsaasti pelaajia. Tilastollisesti KJP selvisi jälkipuolikkaasta paremmin, mutta tietenkin selvä johto näkyi myös kotijoukkueen lievänä hölläämisenä.

- Muuten on vaikea nostaa omista ketään esiin, mutta jos Jan Rytilahden hyvästä työmoraalista olisi otettu esimerkkiä, oltaisiin oltu paljon parempia, Udd mietti.

Arvoituksellinen Ristiina

KJP:n ottelut jatkuvat ensi lauantaina, kun Keskuskentälle saapuu Ristiinan Pallo. KJP voitti kevätkierroksella RiPan vieraissa 8-0, mutta viime ottelussaan RiPa puristi 4-4-tasapelin MyPan kanssa ex-liiganimi Miikka Oinosen iskiessä hattutempun.

Peruspelillään KJP:llä ei pitäisi olla ottelussa jumboa vastaan mitään hätää. Olennaista on, miten joukkue menee Hamina-reissun jäljiltä itseensä.

Peliä täytyy alkaa vängätä uomiinsa myös tulevan Regions´ Cupin kotipelin vuoksi. 13. elokuuta Keskuskentällä jaetaan paikka Olympiastadionille, mikä olisi KJP:n pelaajille kokemuksesta riippumatta melkoinen kokemus.

- SexyPöxyjen ja HaPK:n puolivälierästä on hyvät muistiinpanot olemassa, päävalmentaja Udd muistutti.

Niko Nakari kasvatti Haminassa kauden maalimääränsä 12:een. Kun osuma jäi joukkueen ainoaksi, taululle leivottiin neljän maalin vierastappio.

Savilahtea vastaan loukkaantunut Joona Sorva kokeili nilkan kestävyyttä, mutta joutui jättämään viheriön jo reilun 20 minuutin pelin jälkeen.

Tilastot
HaPK Edustus

5 - 1

(4-1)
5'MaaliPietiläinen Nico
7'MaaliNakari Niko
31'MaaliPietiläinen Nico
36'MaaliPietiläinen Nico
47'MaaliKontunen Ilmari