Noula - KJP   0 - 2

Koivusaari TN, Järvenpää

KJP voiton päässä stadionkeikasta

Järvenpään Nouseva Laaka kaatui jo toistamiseen kauden aikana. Regions cupin välierässä vastaan tulee Haminaa kylvettänyt SexyPöxyt.

KJP eteni sunnuntaina jalkapallon Regions cupissa välieriin kaatamalla Järvenpäässä NouLan 2–0 (1-0). Seuraava ottelupari tiedetään jo nyt, eli kouvolalaisten pääsyä finaaliin Olympiastadionille koittaa elokuun puolivälissä estää helsinkiläinen SexyPöxyt.

Voittoputkessa porskuttava KJP väänsi sunnuntaina harvinaislaatuisesti jo toisen ottelunsa aivan eri Kolmosen lohkossa pelaavaa joukkuetta vastaan. Arpa heitti Järvenpään Nouseva Laaka -seuran KJP Edustuksen vastukseksi siis paitsi Suomen cupissa, nyt myös liiton sarjojen ulkopuolisille joukkueille tarkoitetussa Regions cupissa. Siihen pääsi 8 parhaiten Suomen cupissa pärjännyttä Kolmosen tai alempien sarjojen joukkuetta.

Cupissa KJP kukisti NouLan vieraissa niinikään 2-0, joten suuremmin mikään ei ollut ryhmien voimasuhteissa muuttunut. Sen verran eroa tuloksen sisältä voidaan kumminkin kaivaa, että tällä kertaa voittomaaliksi jääneen avausmaalin teki Koivusaaren tekonurmella NouLa itse.

- Se oli erikoinen maali. NouLa alkoi nostaa maalivahtia ylemmäs pelattavaksi. Pakin syöttö hänelle meni kuitenkin ohi ja lirui maaliin. Meillä ei ollut siinä maalissa pienintäkään osaa, eli täydellinen oma maali, KJP:n päävalmentaja Esa Udd ihmetteli.

Tilanteita, ei tulosta

Vaikka kuparisen rikkoi kotijoukkue, taukojohto ei ollut pelitapahtumiin nähden minkäänlainen vääryys. Ottelu olisi voinut pienelläkin lisätarkkuudella päättyä vieraiden murskavoittoon.

- Sunnuntaina ei kyllä saatu mistään sisään. Meillä oli tolppavetoja ja varmasti ainakin kuusi kertaa kärki oli kaksin maalivahdin kanssa, mutta kun ei niin, Udd harmitteli.

Pelimaalikin sentään syntyi 65. peliminuutilla. KJP sai sivuvaparin. Kova tippuva pallo tuli puolustajien väliin ja kimpoili aikansa, mutta lopulliseen karaan ehti ensin Otto Haimi, joka pamautti pallon kolmesta metristä maaliin.

Vaikka NouLa ei tilanteilla juhlinut, KJP teki ottelun lopusta itselleen vaikean.

- Reagointi ja työmoraali oman maalin suuntaan oli heikkoa. Annettiin aivan turhaan lopussa Järvenpäälle 3-4 kulmaa, joista se olisi ilman maalivahti Ville Iiskolan huippupelastuksia tehnyt varmasti sen maalinkin, Udd kertasi.

Iiskolan ohella puhtaille papereille nousee kapteenina pelannut toppari Jere Sjögren, joka piiskasi joukkuetovereitaan tauotta kovempiin ja terävämpiin suorituksiin pitäen samalla pakan kasassa. Lisäksi kannattaa nostaa erikseen Riku Venäläisen hieno vapaapotku 16:sta metristä, maalivahti kuitenkin torjui kuin ihmeen kaupalla. Nousevan Laa’an ykkösmies oli yritteliäs Pasi Halonen.

Pienellä rosterilla

Jossain vaiheessa Järvenpään reissua edeltävällä viikolla näytti siltä, että KJP lähtee tärkeään peliin vain kahden vaihtomiehen ryhmällä. Lopulta penkille saatiin kuitenkin viisi pelaajaa, joista ainoastaan maalivahti Jesse Lehtiselle ei kertynyt minuutteja.

Peli-Karhuista KJP:n ryhmään siirtynyt keskikenttäpelaaja Joona Sorva tuli kehiin pian tauon jälkeen. Tuoreita jalkoja kentälle toivat myöhemmin Kalle Lehtinen (64), Joona Udd (72) ja Aleksi Pekkanen (78. minuutilla).

- Sorva teki keskikentän pohjalla sen, mitä pitikin – tärkeitä katkoja ja muutama hyvä ristipallokin, Udd kehaisi.

Vaikka kokoonpano elää ja käy välillä ohueksikin, juuri nyt KJP:n peli kulkee tuloksellisesti hyvin. Sarjassa takana on kolmen voiton putki, joiden päälle laitetaan vielä sunnuntainen NouLa-voitto.

SexyPöxyt rento nippu

KJP:n kampesi Suomen cupissa 16:n parhaan joukosta Kakkosen Salon Palloilijat. SexyPöxyillä oli luokkaa paria kovempi vastus, sillä Liigan jumbosijasta huolimatta HIFK oli sentään liikaa Kolmosen sakille. Pöxyt pelasi kuitenkin erinomaisesti ja teki tappiostaan huolimatta liigaseuran verkkoon pari maaliakin.

Joukkuetta kuvataan liikkuvaksi ja yhtenäiseksi. Maalintekovastuu jakaantuu usealle eri pelaajalle, eikä pöksyjengi pelaa erityisen rumaa peliä.

Oman välieräpaikkansa joukkue lunasti pöllyttämällä Haminan Pallokissat Stadissa peräti 6-2. Hyvässä voittoputkessa marssiva KJP lähtee kuitenkin kotiedun turvin hakemaan kaudelle kruunua.

- Kyllähän se Stadionilla pelaaminen toden totta houkuttaa, ja voittajallehan on luvassa jopa 5000 euroa rahaa. Tämä on kaudelle hyvä mauste, mutta kyllä itse sarja on edelleen se päätavoite, Esa Udd muistutti.

Regions cupin toisessa välierässä Nelosen HyPS isännöi joko Kolmosen Atlantis Akatemiaa tai Ponnistajia, jotka ovat molemmat Kolmosen porukoita. Välierät pelataan tämän hetken tiedon mukaan 13. elokuuta.

- Markku Lintula -

Riku Venäläiseltä nähtiin hieno vapari, mutta NouLan maalivahti veti pitemmän korren.

Ville Iiskola venyi lopussa tärkeisiin suorituksiin, vaikka NouLa ei tekopaikoilla jatkuvasti juhlinutkaan.