KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

STPS - KJP KJP   1 - 2

Kyrönniemi UK N

Oopperan kummitus on kukistettu

KJP nousi toisen kerran peräkkäin tappiosta voittoon. Perinteisesti ylikäymätön STPS ei tällä kertaa kyennyt sotkemaan vieraiden konseptia kuin puoliväliin saakka. Ottelu päättyi mustavalkoisten 1 - 2 voittoon.

Savonlinnan STPS on ollut KJP:lle ja sen Kolmosen edeltäjälle KJP Susille yleensä lähes mahdoton voitettava. Olivatpa joukkueiden kunkin kauden voimasuhteet mitkä tahansa, etenkin oopperakaupungin Kyrönniemessä STPS on yleensä vienyt kouvolalaisia – mikäli on muistanut merkitä pelaajat oikein pöytäkirjaan.

Lauantaina Savonlinnassa kirjoitettiin uusi luku jalkapallon Kolmosessa. STPS johti Kouvolan Jalkapalloa tauolla 1-0, mutta heti tauon jälkeen Jussi Lanu iski pelin tasoihin ja nelisen minuuttia ennen päätösvihellystä edellisestä pelistä puuttunut kapteeni Niko Nakari teki herkullistakin herkullisemman voittomaalin. Oopperakentän mörkö on nitistetty ja keskikokoinen apina karistettu hartioilta.

Ottelu oli KJP:lle toinen peräkkäinen, jossa se nousi tappioasemasta voittoon. Tulos – etenkin vastustaja huomioiden – kertoo lupaavia asioita henkisen kantin vahvistumisesta.

Hyvää se kertoo myös joukkueen yhtenäisyydestä. Vaikka lomalaisia houkuteltiinkin Kouvolassa lauantaina niin kansainvälisillä raveilla kuin viinifestareillakin, myös lähes koko kokenut kaarti oli reissussa mukana matalista odotuksista huolimatta.

Ansaittu voitto

Jos tuloksesta etsii KJP:n kannalta myönteisiä asioita, niin niihin kuuluu voiton kairaaminen siitä huolimatta, että vastustaja meni johtoon juuri ennen taukovihellystä. Vastaavanlainen maali cupin 5. kierroksen ottelussa Salon Palloa vastaan lannisti silmin nähden mustavalkoiset, mutta tälle kertaa Eeki Tuunaisen maali ei lannistanut vieraita, vaan kopista tuli entisestään terästäytynyt ryhmä. Lisäksi johto-osuma oli melkoinen pomppu, kun kaaripalloon kilpaa juosseet pakki ja linkki saavuttivat tasapelin, mutta hyökkääjän jalka sipaisi palloa sen verran, että se painui Ville Iiskolan yli verkkoon.

Jussi Lanu tasoitti ottelun, kun pelikello oli taivaltanut reilut kaksi minuuttia tauon jälkeen.

- Muutimme tauolla kenttäryhmitystä ja siirryimme neljän alakerrasta kolmen miehen puolustukseen. Tämä näkyi heti, ja tasoitusmaalin jälkeen STPS ei enää juuri hätyytellyt maaliamme, vaan jäi sovinnolla makaamaan alas, KJP:n päävalmentaja Esa Udd kertasi.

Tasoituksen pohjustivat kovan syötön antanut laitapakki Ville Majander ja passin Lanulle juoksuun jatkanut Miikka Äijö. Lanun sijoitus oli vastustamaton, ja pelin painopiste oli kääntynyt hetkessä.

Toisaalta olisi väärin väittää, että Savonlinna olisi vienyt peliä avauspuolikkaalla. Flunssan jäljiltä hieman puolikuntoisella Niko Nakarilla oli esimerkiksi useampi paikka panna pallo takatolpalta tyhjiin, mutta osumaa saatiin odottaa varsinaisen peliajan päätösminuutille saakka.

Voittomaalia edelsi jälleen komea kuvio. Riku Venäläinen siirsi sivurajaheiton jälkeen pallon Majanderille, joka tarjoili laitapelaajalle kahvit ja pamautti kovan syötön 25 metristä boksiin pakin ja maalivahdin välistä.

Palloon ehti ensin Joni Mänttäri, jonka tällin Savonlinna veskari Pyry Juurinen kuitenkin torjui. Nakari kuitenkin osoitti maalintekijän vainuaan ehtimällä ribariin ensimmäisenä, ja tällä kertaa kotijoukkue ei enää pelastunut.

Terveet niukassa

Esa Udd olisi halunnut selviytyä Savonlinnan reissusta miehiä säästellen, mutta pitkä sarja vaatii veroaan jo ennen puolimatkan krouvia. Kentällä piti käyttää jopa loukkaantuneita ja toipilaita.

Nyt tauko ennen Kouvolan hegemoniottelua MyPa:aa vastaan Saviniemessä ensi keskiviikkona jää varsin lyhyeksi. Pelaajistoa parsitaan kasaan sen minkä pystytään.

- Laitoimme viestiä KJP:n B-junioreille, josko joukkueesta olisi löytynyt halukkaita pelaamaan Kolmosta. Ketään ei kuitenkaan kiinnostanut, Udd ihmetteli.

Onneksi bussiin päässeistä pelimiehistä löytyi tarvittavat tehot. Laitapakit kunnostautuivat niin maalinteossa kuin syöttäjänä, ja toppari Samu Liukkonen oli totutusti erittäin varma.

Miikka Äijö alkaa päästä krampeistaan. Peliminuutteja kertyi jo yli 70 ja kokemus puhuu kentällä.

- Noustiin toinen kerta peräkkäin tappioasemasta voittoon. Joukkue uskoo asiaansa, mikä on hyvä merkki, Udd myhäili.

Liikuntatoimen bensat loppu?

Savonlinna ei ole ollut KJP Susille tai sittemmin KJP:lle vaikea paikka alkuunkaan aina siksi, että kotijoukkue olisi ollut häikäisevässä vedossa.

Sen sijaan Savonlinnan Työväen Palloseura on tunnettu kotijoukkueena, joka ottaa kotikenttäedustaan kaiken irti.

Lauantaina esimerkiksi näytti vahvasti siltä, että oopperakaupungin johto oli ohjeistanut toimialojaan säästämään kallista polttoainetta. Kyröniemen kentän ruoho oli niin pitkää, ettei pallo liikkunut lainkaan siihen tapaan kuin sen kuningaspelissä tulisi kulkea.

Lampaita pidetään edullisina ruohonleikkureina, jos bensan hinta käy Savon suunnassa liian kovaksi – tämä ihan vain vinkkinä.

- Markku Lintula -

Niko Nakari ehti varsinaisen peliajan umpeutuessa irtopalloon ensimmäisenä ja täräytti voitto-osuman. Maali oli Kolmosessa kipparille kauden kahdeksas.

Ville Majanderin potkutekniikka on ollut joukkueelle eduksi hyökkäyspäässä, vaikka Maju onkin kotiutunut laitapakin paikalle.

Tilastot
STPS

1 - 2

(1-0)
44'MaaliTuunainen Eeki