KJP Kumu JT P2014 ensi kertaa Helsinki Cupissa
KJP P9 | Kumu JT P2014Julkaistu: 15.07.2022 15.12

KJP Kumu JT P2014 ensi kertaa Helsinki Cupissa

KJP Kumu JT P2014 osallistui ensimmäistä kertaa Helsinki Cupiin. Osallistuimme kahdella joukkueella, Valkoinen harrastesarjaan ja Musta yleissarjaan. Saimme pelata meille täysin uusia joukkueita vastaan, mikä oli hieno kokemus.

Valkoinen joukkue aloitti ensimmäisen turnauspäivän jo heti aamulla Lauttasaaressa. Päivä alkoi voitolla ensimmäisestä pelistä, seuraavasta tiukan pelin jälkeen häviö ja päivän viimeinen ottelu päättyi tasapeliin.

Musta joukkue aloitti turnauksensa myös tiistaina, mutta iltapäivän puolella, Myllypuron tekonurmella. Ensimmäinen peli päättyi tasalukemiin 4-4 ihan viime minuutilla. Toinen ja kolmas peli olivat myös tasaista kamppailua ja olimme johdossakin, mutta harmittavasti vastustajat menivät loppua kohden ohi ja voittivat.

Osa joukkueesta osallistui illalla vielä Helsinki Cupin kulkueeseen sekä sen jälkeiseen tapahtumaan. Hieno kokemus, eikä varmasti kovin usein tule käveltyä keskellä Aleksanterinkatua ja Mannerheimintietä ihmisten katsoessa ja taputtaessa.

Toinen pelipäivä alkoi Valkoisilla jälleen heti aamusta Pukinmäen kentällä. Useampi pelaaja pääsi tykittämään maaleja ja hankkimaan pelikokemusta.

Mustat ehtivät ennen toisen päivän pelien alkamista tutustua Helsingin nähtävyyksiin. Ainakin Suomenlinna, SkyWheel Helsinki ja Olympiastadionin urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahto tulivat tutuiksi. Musta pääsi pelaamaan toisen pelipäivänsä pelit Käpylän tapahtuma-alueella, ja ehti kuvauttaa itsensä myös UEFA-pokaalien sekä Huuhkajien valmentajan Markku Kanervan kanssa.

Keskiviikkona vastassa oli taitavat Käpylän Pallon Barca White ja Pakkalan Palloseuran Musta joukkue. Pelit jouduttiin pelaamaan pienennetyillä kentillä nurmen huonosta kunnosta johtuen. Näimme omien pelaajien hienoja maaleja, tuuletuksia, torjuntoja ja venymisiä, mutta valitettavasti tällä kertaa ne eivät riittäneet voittoihin.

Helsinki Cup oli hieno kokemus niin pelaajien, taustojen kuin katsojien mielestä. Saimme paljon arvokasta pelikokemusta tuntemattomia joukkueita vastaan ja huomasimme, että olimme ilmoittautuneet oikeisiin sarjoihin, koska pelit tasaväkisiä. Väsyneet pelaajat lähtivät kotimatkalle mitalit kaulassa ja hienoa turnauskokemusta rikkaampina.