19
ELO
14.00
KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

KJP - Edustus IPS  4 - 6

Kouvola, Keskuskenttä N

​Imatra kuittasi maalintekokisan

Joona Husu ehti vetää liukutaklauksen puhtaasti, mutta jatkotilanteessa polvi kohtelee kaltoin Khalid Kaddourin pohjetta. Siihen nähden, miten paljon molemmat joukkueet ottivat miestä, loukkaantuneita tuli yllättävän vähän.


Imatra kuittasi maalintekokisan

Maalien sanotaan olevan jalkapallon suola. KJP:n lauantaisessa pelissä suola hierottiin pääosin kotijoukkueen haavoihin ja hiertymiin, sillä Kolmosen pisteitä enemmän halunnut Imatran Palloseura vei pisteet mennessään Kouvolan Keskuskentältä maalein 4-6 (3-4).

Maalimäärä 10 ei millään muotoa kuvaa ottelun kouluarvosanaa. KJP jäi kentän mitan päähän kauden parhaista peleistään, eikä Edustus IPS:kään mitään maata mullistavaa esittänyt. Se kuitenkin oli määrätietoisempi kakkospalloissa ja avasi tilaisuuden tullen kotijoukkuetta tarkemmin laitoihin.

KJP:n otti kesätauon jälkeen kolmannen kerran peräkkäin tauluun. Joukkue lähti sarjaan maltillisin odotuksin, mutta aivan kuten viime kaudellakin, kesän parhaiden pelien perusteella odotusrimaa olisi voinut korottaa.

Lauantaina putosi matalakin rima. Prässi oli aika ajoin tehokasta ja maalinteon tuskaa saatiin toki hieman purettua, mutta vastaavasti pelistä puuttuivat niin jalat kuin pää. IPS vei kaikki epäselvät pallot, ja lopulta alussa kovalta näyttänyt lataus olikin ylilatausta, joka purkautui turhiin rappaamisiin.

Eli turhautumiseen asti toisteltu fakta: joukkue osaisi, mutta taso heiluu aivan liikaa.

- Niin, lajin suolasta puhutaan, mutta maalivahtivalmentajana en voi olla 10 maaliin ja kuuteen päästettyyn millään lailla tyytyväinen. Joukkueesta näki alusta asti, että se ei ollut oikein pelissä sisällä, KJP:n kokenut veskarikouluttaja Ville Lehtinen huokaili.

Tähtäin nyt sarjapaikkaan

Viime kaudella KJP sakkasi hienon kesäjakson jälkeen hävittyään Region’s cupissa. Tämän vuoden vedenjakana näyttäisi olevan Kouvolan toinen derby, vaikka MyPan tiedettiin olevan ottelun ainoa suosikki.

MyPa ottelun jälkeen Mikkeliin matkasi vielä hieman henkeä vetävän joukkueen, joka joutui MP-apujen pyöritykseen. Ryhti ei ehtinyt löytyä reilussa viikossa, joten nyt päävalmentaja Esa Udd saa ripotella käärmekeittoon kunnon yrtit. Alkukausi pitää ehdottomasti nollata ja muistaa, että parhaimmillaan joukkue on pelannut erittäin hyvää jalkapalloa.

Sarjataulukossa kummittelee Palloliiton erikoinen mahdollisen putoajan sija 10, mutta todennäköisesti Idän B-lohkosta lähtee vain kaksi ryhmää, koska sinne ei ilmeisesti kukaan putoa. Näin ollen KJP:n on pidettävä takanaan joko LaPa tai KoPa, sillä Jäntevä on jo takuuvarma Nelosen poppoo.

Saluunan ovet

Kymmentä maalia olisi epäammattimaista alkaa kerrata osuma osumalta. KJP joka tapauksessa kävi johdossa vain kerran tilanteessa 2-1, mutta tuossa vaiheessa IPS tuntui saavan entistä enemmänkin sisua. Kotijoukkueelle toisen maalin tuonut rankkari sinällään oli täysin aiheellinen Riku Venäläisen tultua jyrätyksi boksissa, mutta tilannetta edeltänyt ja viheltämättä jäänyt tilanne sivurajalla sai vieraat kuumaksi, mikä projisoitui yllättäen myönteisesti.

Kuudesta maalista ainakin neljässä KJP:n alakerta oli auttamatta myöhässä. Vaikka IPS:n puolenvaihtopeli lipsahteli vähän väliä yli rajojen, pitkät avaukset kulmien suuntaan tehosivat ja tuhosivat kerta toisensa jälkeen kotijoukkueen linjan täysin.

Vaikka pallon hallinta meni kotijoukkueella ehkä suhteessa 55-45, Imatralla oli paikkoja useampaankin osumaan. Jussi Lanu poimi yhden maaliviivalta ja kulman takatolppaunohdusta paikannut Ville Majander toisen. Lisäksi Ville Iiskola otti muutaman varman.

Maaleista iloa

KJP:n neljästä osumasta kaksi tuli hyvän prässin ja kaksi voitetun kakkospallon myötä. Tiukassa vartioinnissa ollut Niko Nakari pääsi 17. minuutilla vauhtiin vasemmalla ja ujutti päätyviivan suuntaisen pallon yli Jussi Lanua sitoneiden toppareiden niin, että Roni Polat pääsi puskemaan oikealta komean maalin.

Toisenkin maali pohjustettiin onnistuneella prässillä, joka johti tuloksekkaaseen heittoon. Riku Venäläinen ajeli oikeasta kulmasta boksiin ja Joona Husu vetäisi jalat alta pilkun arvoisesti. Jan Rytilahti pamautti 11 metristä varman maalin ja KJP:n ainoan johtoaseman.

Juuri ennen puoliaikaa tuttu vahvistus Khalid Kaddouri tälläsi osittaisen purkupallon oikealta varmasti takanurkkaan ja 3-3, mutta IPS valeli suolan lisäksi kotijoukkueen päälle myös kylmää vettä kuittaamalla 3-4 ajassa 45+3.

Neljännen täräytti hyvällä vedolla kahden maalin isä Rytilahti, jolla oli jatkossa lisääkin vetopaikkoja, mutta maalin poikkipuu oli tuolloin jo liian alhaalla.

Rytilahti ykkönen

KJP:n ryhdikkäin oli kahden maalin mies Jan Rytilahti, joka voitti kotijoukkueen viemistä kaksinkamppailuista puolet. Riku Venäläinen säesti keskikentällä hyvin.

Kaksikon jälkeen kertyi etupäässä irtoplussia. Roni Polat oli hyvä ensimmäisellä puoliajalla, mutta tauon jälkeen juoksuvoima alkoi piiputtaa. Khalid Kaddouri oli vastaavasti hyvä toisella puoliajalla, kuten alakertaan siirretty Jussi Lanukin.

Imatran selkeä ykkönen oli Kalle Reponen, joka on vain harppauksen päässä ylemmistä sarjoista. Toni Väyrynen ja Riku Kurkisuo ylsivät myös plussalle, ensin mainittu puolustus- ja jälkimmäinen hyökkäyssuuntaan.

Maalivahti Mikko Saarinen ohjeisti alakertaa hyvin ja Roberto Reijonen piteli – usein sananmukaisesti – Niko Nakaria irti pallosta.

IPS sai voitolla huomattavaa helpotusta taisteluunsa sarjapaikasta Toki se nappasi samalla hyvityksen kevätkierroksen kotitappiostaan KJP:lle, tuolloin peli päättyi 0-7.

Vaikka ottelun tuominneelta Anssi Juuriselta jäi monta korttia antamatta, linja oli lopulta hurlumhei-otteluun kokolailla sopiva. Jos kaikki nilkoille vetelyt ja selästä työntämisen olisi vihellellyt, viimeiset 25 minuuttia joukkueet olisivat pelanneet kahdeksalla kahdeksaa vastaan.


Hamina torstaina

KJP:n seuraava koitos on ensi torstaina Keskuskentällä Haminan Pallokissoja vastaan. HaPK on sarjapaikkansa varmistanut, mutta vastaavasti noususaumansa hukannut. Siinä olisi asetelmallisesti KJP:lle mainio paikka kääntää syykauden kurssi.

Ääntä kentällä on torstaina selvästi enemmän kuin lauantaina, mutta sitä tullee runsaasti myös naapurista. Mikäli nimittäin KPL ei ole voittanut kahta seuraavaa Manse-otteluaan, viides peli käydään PP-stadionilla juurikin torstaina alkaen 17.30.

Väylä Keskuskentälle tulee tietenkin olemaan kuningaspelin ystäville esteetön, mutta parkkipaikkojen suhteen voi käydä toisin. Näin ollen matsiin saapuvien kannattaa varautua hieman pitemmän kävelyn vaativaan paikoitukseen.

- Markku Lintula -


IPS:n Joona Husu on kolauttanut boksiin leikannutta Riku Venäläistä kintulle ja pilli soi. Hetkeä myöhemmin taustalla näkyvät lukemat muuttuvat KJP:n ottelun ainoaksi johdoksi.


Toppari Artturi Mannonen saa tällä kertaa pysäytettyä Imatran liukkaan Kalle Reposen.


Roberto Reijonen teki KJP:n Niko Nakarin kanssa uuraan iltapäiväpuhteen. Yhden Nakari pääsi syöttämään, mutta omien tehtyjen sarake jäi tyhjilleen.


Jan Rytilahti on tehnyt toisen osumansa hyvällä vedolla. Ensimmäisiin onnittelijoihin ehättivät Ville Majander (vasemmalla), Riku Venäläinen ja itsekin maalin tehnyt Khalid Kaddouri.

#meidänkjp#unelmienjalkapallokenttä#visitkouvola#kouvola#urheilukaupunki#KJP
#montajoukkuettayksiseura#kouvolanjalkapallo#kaakonkolmonen#futiskouvola
#kouvolanjalkapalloonkjp

Tilastot

4 - 6

Edustus IPS
(3-4)
4'MaaliReponen Kalle
17'MaaliPolat Roni
20'MaaliRytilahti Jan
25'MaaliHusu Joona
27'MaaliAhtiainen Jere
48'MaaliRytilahti Jan
48'MaaliReponen Kalle
65'MaaliKurkisuo Simo
91'MaaliKurkisuo Riku