KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

KJP - HaPK Edustus  2 - 2

Kouvola, Keskuskenttä N

KJP katkaisi putkensa tasapelillä

KJP sai torstaina tappioputkensa poikki jalkapallon Kolmosessa, vieläpä hyvää joukkuetta vastaan. Tasainen vääntö Haminan Pallokissoja vastaan päättyi Kouvolan Keskuskentällä tasan 2-2 (2-1), eli nyt saatiin aikaiseksi se tulos, joka Haminassa keväällä olisi vastannut pelitapahtumia.

KJP avasi alakerralla, jossa laitapakkeina olivat Atte Aarnivirta ja Ville Majander sekä toppareina Riku Venäläinen ja Joosua Erjanko.

Etenkin keskusta piti hyvin, mutta tietysti järjestelyllä oli myös hintansa. Kun Venäläinen oli alakerrassa ja huimaa kautta pelaava Jan Rytilahti kantoi päävastuun prässistä, keskikentän hyvät syötöt selustaan jäivät perin vähiin. HaPK vei keskialueen painit jonkin matkaa kotijoukkuetta useammin.

Siinä missä Hamina tuli hyökkäyskolmannekselle syöttelemällä, KJP:n aseena olivat iskut löysiin pitkiin syöttöihin ja nopeat nousut. Laatusyöttöjen puute kuitenkin näkyi, sillä prässääjän viereen ei enää riittänyt peliparia, jolle olisi voinut nopeasti siirtää leveydessä. Yksittäisen pelaajan tekemiset HaPK usein ehti plokata.

Niko Nakarin ankeana tehtävänä onkin rynniä tilanne toisensa jälkeen etupäässä puolikorkeisiin kaaripalloihin ja yrittää pyöräyttää itsensä vapaaksi. Maalisaldolle kunnon syvyysjuoksut maata pitkin syöttöihin olisivat varmasti paitsi tuloksekkaampia, myös vähemmän mustelmia aiheuttavia.

Joka tapauksessa kotijoukkueen pelissä oli nyt eräänlainen tuttu hyrinä, eikä loppukaudesta tarvitse olla julmetun huolissaan. Tekemisen rauha on palannut porukkaan, vaikka numerollisesti leveä materiaali ei riitäkään joka tehtävään.

- Kyllä, tämä oli selkeä kasvojen pesu ja riman nosto. Vaikka ottelu meni ajoittain vähän pelailuksi, ilmeeseen voi kuitenkin olla tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa loppukauden tärkeisiin peleihin, päävalmentaja Esa Udd totesi.

Rytilahti osui taas

Edellisessä avoimien ovien kotiottelussa kaksi maalia paukauttanut Jan Rytilahti tempaisi jälleen näyttävän maalin. KJP:n prässi puri heti alussa ja vieläpä lähellä 16:n rajaa niin, että Rytilahti pääsi tähtäämään oikealta riittävän rauhassa vapaan vetonsa. Pallo ohitti maalivahti Ville Särkän tämän edestä ja kimahti takatolpasta sisään. Hieno yksilösuoritus.

Särkkä oli vähän myöhemmin hyvin hereillä ja otti refleksillä Otto Haimin terävän vedon vasemmalta.

Hamina kehitti parhaat tilanteensa vasemmalta. Tasoituksessa viisi minuuttia KJP:n osuman jälkeen eli 10. minuutilla pallo ohjattiin hyvän laitajuoksun jälkeen koko puolustuksen lävitse boksin oikean kulman tietämillä, missä Nico Pietiläinen pääsi vetäisemään kohti maalia ilmeisen täydellisestä maskista, kuten nopeissa läpi-puolustuksen -palloissa usein käy. Ainakin hienon ottelun KJP:n maalilla pelannut Ville Iiskola reagoi oikeastaan vasta pallon ollessa jo lähes maalilinjalla, joten maski ratkaisi.

Tauolle KJP pääsi maukkaassa johdossa. Prässi oli vahvaa niin keskellä kuin vasemmalla, joten Joonatan Lassila katsoi parhaaksi purkaa pallon kulmaksi. Kovaksi onnekseen hänen puskunsa ei kuitenkaan kääntynyt tarpeeksi, vaan sujahti tolpan vierestä ohi hölmistyneen maalivahti Särkän.

Hamina tasoitti, kun toinen puoliaika oli vanhentunut vain nelisen minuuttia. Vihreäpaidat iskivät jälleen vasemmalta ja joukkueen aivoista vastaava Juho Raivela pinkoi niin oikea-aikaisesti linjasta läpi, että 4-5 täysin varmaa ottanut Ville Iiskola oli voimaton.

Molemmilla oli toisella puoliajalla muutama kohtalainen paikka, mutta toisaalta tappion välttäminen tuntui maistuvan kummallekin näennäisestä poskenpaukutuksesta huolimatta.

KJP:n selvä kärkipari oli siis Jan Rytilahti ja Ville Iiskola. Toisella puoliajalla hyvää tukea tuli laitapakiksi siirtyneeltä ja alussa pääpalloja vieneeltä Otto Haimilta ja keskikentälle kamppailuvoimaa tuoneelta Jussi Lanulta.

Haminan riveistä lähimmäs Raivelaa pääsivät Kimi Kolsi ja yllätysmies Riku Koivikko.

Joukkueen helmasyntinä oli syöttöjen tosi paljon vaihdellut tarkkuus, vaikka kenttä oli lähes tuuleton.

Lauantaita seurataan

Kolmosen B-lohkossa KJP:llä on torstain jälkeen 9 päivän tauko, joka tulee varmasti hyvään paikkaan. Ensi lauantaina pelataan kuitenkin sarjan alakerran ja alemman keskikastin kannalta kaksi erittäin kiinnostavaa ottelua.

Nollakerholainen Jäntevä isännöi sitten alkukauden kovaa sukeltanutta Kotajärveä ja viime viikolla Kouvolassa pirteästi pelannut IPS saa kotikentälleen LaPan. Jos molemmista tulee kotivoitto, KJP:n sarjapaikka saattaisi varmistua myös teoriassa jo 2.9., jolloin joukkue matkaa Lappeenrantaan LaPan vieraaksi.

Huilaamaan KJP-edustukset miehet eivät tulevana viikonloppunakaan ehdi, sillä seuran perinteisen ja vuosi vuodelta kasvavan Tykkimäki-turnauksen 352 ottelussa riittää tuomaroitavaa myös seuran nuorten esikuville.

- Markku Lintula -

Jan Rytilahti sai tähdätä avausmaalin tuoneen vetonsa täysin ilman ahdistajia. Ja takatolpan kautta pömpeliin, maali oli miehen kauden viides.

KJP sai kohtalaisen määrän vetopaikkoja, mutta todella vähän läpiajoja. Tiitus Mäkisen oikea heilahtaa, mutta veto menee niukasti ohi.

Otto Haimi käytti vasuriaan ennen pakki-komennusta pariin kertaan näyttävästi, mutta tämän haminalaisetkin toteavat menevän ohi.

Niko Nakari pääsi koko pelissä kerran tai kaksi vapaaseen ajoon – niistäkin toinen oli paitsio - yleensä kierrettävää oli aina ja usein liikaa.

(2-1)
5'MaaliRytilahti Jan
10'MaaliPietiläinen Nico
49'MaaliRaivela Juho