9
ELO
18.30
KJP Miehet Edustus, Miesten Kolmonen

MP/SavU - KJP   4 - 0

Mikkeli, Rantakylä N

​Ykkösen avut pyörittivät KJP Edustusta

Ykkösen avut pyörittivät KJP Edustusta

Liiganousua kärkkyvän MP:n rutinoimat pelaajat näyttivät kouvolalaisille sarjatasojen eron Mikkelissä.

KJP:n haaveet paluusta voittojen tielle haihtuivat keskiviikkona Mikkelissä savuna ilmaan. Liigapaikkaa jahtaavan MP:n farmiryhmä MP/SavU on latonut jalkapallon Kolmosessa kovia lukemia etenkin kotonaan ja teki sen Mikkelin Rantakentällä jälleen kerran nollaamalla kouvolalaiset tylysti 4-0 (3-0).

MP/SavU:n iskukyky riippuu paljon siitä, miten paljon messissä on Ykkösessä kovuutta hankkineita pelimiehinä. MP:n avausosuman iski jo pelin 5. minuutilla Niklas Leinonen, jolla on meriittiä sekä miesten Ykkösestä että P19-maajoukkueesta.

- MP/SavU:lla oli avauksessa seitsemän sellaista kaveria, jotka ovat pelanneet tällä kaudella Ykköstä ja antavat koko ajan täysillä näyttöjä sitä joukkuetta varten. Sanoinkin pelin jälkeen kavereille, että tässä nähdään Ykkösen ja Kolmosen ero, se on valtava. Toivottavasti tämä oli nuorille hyödyllinen lyhyt oppimäärä eri sarjaportaiden vaatimuksista, eli jo Kakkoseen pitää tehdä valtavasti töitä, KJP:n päävalmentaja Esa Udd kertasi pelin jälkeen.

Kun KJP hävisi ensimmäisen puoliajan kolmella, toinen meni kotijoukkueelle enää yhdellä. Vieraat eivät sanottavasti pystyneet parantamaan omaa peliään, mutta kotijoukkue suoritti runsaasti vaihtoja niin, että kentälle pääsi entistä enemmän Kolmosen rivimiehiä.

- Peli tasaantui välittömästi. Avauksen ryhmä oli täysin eri miehistö kuin toukokuun alussa Kouvolassa (2-1 KJP:lle), Udd muistutti.

Niin, itse asiassa kaikki kotijoukkueen osumat lähtivät Ykkösen statuksella esiintyvien pelaajien jaloista, sillä Olli Kilpeläinen iski 2-0 ja Veikko Karttunen kaksi viimeistä. Leinosen tapaan nuorten maajoukkueessa pelaa lisäksi muun muassa valmentaja Antti Kuismalan poika Joona Kuismala.

- Meillä oli maalipaikkoja noin yhden käden sormilla laskettava määrä, joten onnistumisprosentin olisi pitänyt olla pisteistä tapellaksemme jokseenkin sata. Ilmeestämme voi silti sanoa, ettei se kovin erityinen ollut. Jos kaveri teki vieressä kahden metrin liikkeen, niin ei paljon perään lähdetty. Niillä 2-metrisillä MP/SavU pyöritti, mutta toki pyöritti hyvin, Udd kehui.

Tuomari hauskuutti

Jos oli MP/SavU erinomainen ja siihen nähden lohkon taulukon selkeä alisijoittuja, niin löytyi kentältä jotain selvästi vierasjoukkuetta väsyneempääkin tekemistä. Erotuomari Jouni Kautonen oli hyvin värikkäitäkin tuomari-iltoja sisältäneen kauden ehdottomasti erikoisimpia tulkintoja viljellyt oikeudenpihtaaja, sillä pilli soi useasta täysin puhtaasta liukutaklauksesta.

- Siitä oli koko joukkue samaa mieltä. Tuomariin emme suinkaan kaatuneet vaan vastustajan taitoihin, mutta olihan esitys. Aivan sääntöjen mukaisia liukuja muun muassa Jan Rytilahdelta, Ville Majanderilta ja Riku Venäläiseltä, mutta niin vain pilli soi, Udd ihmetteli.

Vaihtoruletti pyöri molemmilla joukkueilla. Toisella puoliajalla kentälle pääsi jo lähes ennätysmäisen laajalla ringillä treenaavan KJP:n uusin pelaaja, Khalid Kaddouri. Kaddouri aloitti kautensa HaPK:n viherpaidassa, mutta jäi melko vähille minuuteille ja siirtyi tutumpiin maisemiin.

Kaddourilla oli kaksi hyvää maalipaikkaa, Jan Rytilahdella yksi ja yksi pelattiin Jussi Lanun ja Atte Aarnivirran hyvistä rajaheitoista tulleista liipoista. Mutta tosiaan, 4-5 mestaa eivät aina riitä edes hallintapeleissä saati kaverin hallitessa.

Rytilahti kuului oikeastaan jo tapansa mukaan KJP:n parhaisiin. Maalilla Ville Iiskola oli kotijoukkueen nopeita siirtoja vastaan lujilla, mutta otti neljän päästetyn vastapainoksi muutaman todella komean kopin ja piti osaltaan lukemat siedettävinä.

KJP:n kokoonpanossa pisti silmään, että varamaalivahtina listalla oli Miika Järvenkylä, vaikka pelaajalistalla on torjuntahommien taitajia enemmänkin – tällä kertaa kuitenkin Mikkelin-reissusta estyneitä.

Seuraavaksi KJP kohtaa reilun viikon päästä lauantaina Imatran Palloseuran kotonaan. IPS oli kevätkierroksella helppo nakki Imatralla, mutta isoihin lukemiin ei todellakaan kannata tuudittautua.

- Jonkinlaista herätystä tässä kaivataan. Toivottavasti peli Mikkelissä toimii sellaisena, Udd heitti.

- Markku Lintula -


Jan Rytilahti on ottelusta toiseen luottomies, joka ei jätä tilanteita kesken. Yhdestä paikasta ei tosin tullut maalia, kuten ei muillekaan.


Otto Haimi sai muiden KJP:n pelaajien tapaan todeta Mikkelissä, että vapaita juoksuja ei juuri ollut tarjolla.


Kun MP/SavU vei peliä, Roni Polatin erikoistilanneosaamiselle ei juuri ollut hyödyntämisen paikkoja.


Joosua Erjanko oli muun puolustuksen kanssa helteessä mikkeliläisten liikkeen kanssa.

#meidänkjp#unelmienjalkapallokenttä#visitkouvola#kouvola#urheilukaupunki#KJP
#montajoukkuettayksiseura#kouvolanjalkapallo#kaakonkolmonen#futiskouvola
#kouvolanjalkapalloonkjp

Tilastot
MP/SavU

4 - 0

(3-0)
5'MaaliLeinonen Niklas
16'MaaliKilpeläinen Olli
33'MaaliKarttunen Veikko
67'MaaliKarttunen Veikko

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KJP - Kouvolan Jalkapallo

Savonkatu 23, 2 krs.

45100 Kouvola


Toimisto avoinna:

sopimuksen mukaan
toimisto@kouvolanjalkapallo.fi


Y-tunnus: 2874407-9


Pankkiyhteys
BIC    OKOYFIHH
IBAN  FI28 5750 0120 3352 20