Kouvolan Jalkapallo (KJP):

Futsal alkaa syksyllä 2020

Ilmoittaudu mukaan joukkuetoimintaan

KJP on päättänyt laajentaa lajivalikoimaansa ja aloittaa jalkapallon rinnalla myös futsalin joukkuetoiminnan. Syksyllä 2020 alkaviin futsal-sarjoihin ilmoitetaan joukkueet seuraavasti:

  • Miehet
  • P17 pojat
  • P15 pojat
  • Naiset
  • T18 tytöt (s. 2003-2005)
  • T15 tytöt (s. 2006-2007)

Haemme nyt kiinnostuneita pelaajia joukkueisiimme

Jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan KJP:n futsal joukkuetoimintaan tai haluat lisätietoa toiminnasta, ota yhteyttä Kari Jaakkolaan tai Vesa Stenroosiin. Joukkueiden toiminta alkaa syyskuun alussa, josta tiedotamme erikseen.

Kari Jaakkola: kari.jaakkola@kouvolanjalkapallo.fi / 040 584 6578
Vesa Stenroos: vesa.stenroos@kouvolanjalkapallo.fi / 040 054 5758

Lyhyt tietoisku futsalista

Futsal, myös salijalkapallo tai salifutis, on jalkapalloa muistuttava palloilulaji, jota pelataan pienemmällä kentällä ja yleensä urheiluhallissa. Lajia harrastetaan laajalti joka puolella maailmaa. Se on erityisen suosittua Etelä-Amerikassa ja etelä-Euroopassa. Suomessa futsalin harrastajia vuonna 2018 on Palloliiton tilastojen mukaan n. 25 000.

Futsalissa pelaa vastakkain kaksi joukkuetta, joissa kummassakin on kentällä samaan aikaan viisi pelaajaa, maalivahti ja neljä kenttäpelaajaa. Joukkueeseen kuuluu tyypillisesti myös vaihtopelaajia ja varamaalivahti. Peliä pelataan jalkapalloon verrattuna huomattavasti pienemmällä ja kovapintaisella kentällä, perinteisesti parketilla tai modernimmalla muovipinnoitteella. Futsalpallo on jalkapalloon verrattuna pienikokoisempi (kokoa 4) ja vähemmän kimmoisa. Jalkapallon ja futsalin säännöt muistuttavat toisiaan, mutta merkittäviä erojakin säännöistä löytyy. Tärkeimpinä eroina ovat futsalin tehokas peliaika, rajoittamattomat vaihdot, kumuloituvat joukkueen virheet sekä maaliheitot ja rajapotkut.

Videolinkki futsal sääntöihin: